3 tips om je tuin extra gezellig te maken voor de lente!

Laatst bijgewerkt: 9 januari 2024

Het duurt helaas nog even, maar het kan geen kwaad om alvast te bedenken hoe je dit voorjaar jouw tuin weer gezellig gaat maken. Met het weer van nu zit er niets anders op dan lekker vooruit dromen naar het zonnetje en een fijne temperatuur. Tegen de tijd dat je eindelijk weer gebruik kunt maken van je tuin, wil je dat natuurlijk wel in stijl en met veel sfeer doen. In dit artikel geven we je 3 tips om jouw tuin gezellig te maken voor het voorjaar!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  1. Verlichting en decoratie voor een sfeervolle tuin 

  Om een gezellige tuin te creëren is het belangrijk dat je de juiste verlichting kiest. Dit kun je natuurlijk in diverse stijlen doen, bijvoorbeeld met feestverlichting of juist met subtiele lampen voor in de tuin. Wil je feestverlichting buiten en sfeerverlichting kopen voor jouw tuin? Dit kun je op diverse plekken doen, zoals een tuincentrum of een bouwmarkt. Maar als je echt kwalitatieve verlichting wil, raden we je toch aan om naar een expert te gaan op het gebied van buitenverlichting. Zo weet je ook dat je lang vooruit kunt met de lampen die je koopt. 

  2. Een vuurschaal of vuurkorf 

  Wil je graag een gezellige plek creëren om in het voorjaar en in de zomer te kunnen zitten met het gezin of met bezoek? En wil je ook ‘s avonds graag kunnen blijven zitten? Dan is het een goed idee om een vuurkorf of vuurschaal te kopen voor in je achtertuin. Hiermee kun je ook op koudere avonden gezellig buiten blijven zitten. Het enige dat je dan nog nodig hebt is een fijne loungebank om bij het vuur te zetten, zodat je helemaal kunt ontspannen!

  3. Kies voor een specifieke stijl 

  Om echt een gezellige sfeer neer te zetten in je tuin, is het belangrijk dat je een bepaald thema kiest voor de aankleding. Als je maar wat doet en meubels en decoratieve voorwerpen in allerlei verschillende stijlen gebruikt, kan het snel chaotisch worden. Dit betekent natuurlijk niet dat je helemaal niets meer kunt neerzetten dat niet in het thema of de stijl past, maar let erop dat het geen zooitje wordt. Populaire stijlen voor achtertuinen zijn bijvoorbeeld de landelijke stijl of een romantisch thema. 

  Veelgestelde vragen

  Hoe maak je een gezellige tuin?
  Een tuin kun je op diverse manieren gezellig maken. Je kunt bloemen en planten gebruiken om een fijne sfeer neer te zetten, maar je kunt het ook doen met meubels en decoratie. Een combinatie van die twee is natuurlijk het beste!

  Hoe richt je een kleine tuin in?
  Heb je maar een kleine tuin? Bedenk dan wat je echt graag in je tuin wil hebben en wat je wel weg kunt laten. Er is immers geen plek om alles te doen wat je misschien wil doen.

  Welke kleur schutting in kleine tuin?
  Wil je een schutting plaatsen in een kleinere tuin? Dan raden we je aan om voor een schutting met een wat donkerdere kleur te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan donkergroen, donkerblauw of zelfs zwart.

  Advertentie