De beste tips en tricks voor het schoonmaken van je vloer

Laatst bijgewerkt: 14 januari 2023

Of je vloeren nu bedekt zijn met tapijt, linoleum, tegels of hardhout, ze moeten allemaal van tijd tot tijd worden schoongemaakt. Ga je een PVCvloer kopen? Ook dit exemplaar heeft regelmatig een schoonmaakbeurt nodig! En hoewel het reinigen van vloeren waarschijnlijk niet iemands idee van plezier is, betekent dat niet dat het martelend werk moet zijn! Vandaag delen we 6 handige gemakkelijke hacks voor het schoonmaken van je huis waarmee je je vloeren net iets sneller, gemakkelijker en effectiever kunt schoonmaken. Met behulp van deze tips en tricks bewonder je in een mum van tijd je sprankelend schone vloeren!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Maak een mondstuk van karton

  Zelfs het spleetmondstuk dat bij je stofzuiger is geleverd, is mogelijk niet smal genoeg voor zeer krappe ruimtes. Maar het is gemakkelijk om er een uit een kartonnen koker te maken! Schuif gewoon het ene uiteinde in je vacuümslang en maak het andere uiteinde plat in een smalle spleet. Gebruik je kartonnen spleetzuigmond om vuil uit raamrails, onder meubels en andere krappe plekken te zuigen.

  Bewaar kleine items

  Kleine voorwerpen zoals oorbellen raak je gemakkelijk kwijt in tapijt of onder meubels. Maar er is een gemakkelijke manier om ze terug te krijgen! Trek een kous of panty over je stofzuigerslang en zet hem vervolgens vast met een rubberen band. Gebruik de met kous bedekte slang om rond het gebied te stofzuigen waar het item verloren is gegaan. Het vacuüm zuigt het item op en de kous houdt het vast zodat je het gemakkelijk kunt pakken.

  Maak je stofzuigerborstel schoon

  Lang haar heeft de neiging zich rond de rolborstel van een stofzuiger te wikkelen. Als er zich voldoende haar ophoopt, kan dit ervoor zorgen dat de borstel niet goed werkt! Gebruik een tornmesje om al dat haar snel door te knippen. Eerst knippen maakt het veel gemakkelijker om het haar van de borstel te trekken! 

  Plaats een zwembadnoedel in je emmer

  Je lege dweilemmer naar de kraan tillen om hem te vullen is eenvoudig genoeg. Het moeilijkste is om de volle emmer weer op de grond te zetten! Je kunt dit volledig voorkomen door een zwembadnoedel te gebruiken om je emmer te helpen vullen. Schuif het ene uiteinde over de kraan, richt het andere uiteinde in de emmer en zet het water aan! 

  Fris je tapijt op

  Gebruik zuiveringszout en essentiële oliën om muffe tapijten snel op te frissen! Meng in een kleine kom een ​​kopje zuiveringszout en 10 druppels van je favoriete etherische olie. Strooi het mengsel op je tapijten, laat het een uur intrekken en stofzuig het gebied vervolgens grondig. Zo ziet je vloerkleed er weer mooi uit, terwijl het tapijt ook nog eens lekker zal ruiken. 

  Maak je blik nat

  Soms lijken vuil, haar en stof gewoon niet in het blik te willen blijven. Verander je blik in een vuilmagneet door hem voor gebruik nat te maken. Het water zal het vuil vastgrijpen en helpen het op zijn plaats te houden. Veeg het daarna gewoon schoon met keukenpapier als je klaar bent. Zo wordt je veger en blik een stuk beter in het schoonmaken van je vloer! 

  Advertentie