Tips voor de mooiste kinderkamer

Laatst bijgewerkt: 30 januari 2023

Wanneer je kind officieel een peuter is geworden is het tijd om de babykamer achter te laten en de kamer om te toveren tot een echte kinderkamer! Hieronder lees je tips voor de mooiste kinderkamer waar jouw kind zich thuis voelt.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Sfeer

  Je kind blijft niet voor altijd klein. Dus weg met het ledikantje en hallo kinderbed. Je kunt er voor kiezen om een peuterbed aan te schaffen of meteen een eenpersoonsbed. Verzin een leuk thema zoals een echte stoere jungle kamer. Je kan dit combineren met muurstickers, behang of schilderijtjes. 

  Een leuk kleurtje aan de muur kan de kamer al snel een leuke sfeer geven. Een goede nachtrust is belangrijk voor je kind, maar ook voor jou als mama. Bedenk dan goed welke kleur je de muur wil geven. Blauw is niet alleen mooi, maar blauw is ook een kleur die kalmeert en daardoor een positieve invloed heeft op je slaap.

  Safety first

  Kinderen vinden van alles interessant en zijn volop aan het ontdekken. Dat is goed, maar dit kan ook gevaarlijk zijn. Als er iets is waar kinderen gemakkelijk bij kunnen komen zijn het stopcontacten. Vergeet dan niet om stopcontact beveiliging toe te passen in de kamer. Wanneer het stopcontact afgedekt is, is het al een stuk minder uitnodigend voor het kind om er iets in te stoppen. Je hoopt het natuurlijk niet nodig te hebben, maar het kan altijd gebeuren dat er een brand ontstaat in huis. Plaats daarom genoeg rookmelders in je woning zodat je altijd in staat bent om zowel jezelf als je kind in veiligheid te kunnen brengen.

  Time to play!

  Elk kind vindt het leuk om te spelen. De kinderkamer is hier dan ook een goede plek voor. Je kunt een speelhoekje in de kamer creëren met een tipitent of zet een fauteuil neer voor een knus leeshoekje. Zorg voor leuke boekjes die in het zicht zijn van het kind. Zo stimuleer je om te lezen wat perfect kan op een zachte fauteuil!

  Opbergen maar

  Leuk dat spelen, maar waar laat je al dat speelgoed? Een opbergkast is hiervoor erg handig. Niet alleen het speelgoed moet opgeborgen worden, maar ook kleding. Je kind groeit, dus ruil de commode in voor een kledingkast. Kies meteen voor een grote kast. Zo hoef je een kinderkledingkast niet meer te vervangen en ben je duurzaam bezig! Niet alleen een kast is handig, maar ook een kapstok is een functioneel item voor op de kinderkamer. Plaats speelse wandhaken aan de muur waar je een badjas, handdoeken en tasjes kan ophangen.

  Advertentie