Een stoomreiniger kopen voor je bank: Een efficiënte manier van schoonmaken

Laatst bijgewerkt: 17 maart 2022

Een bank is één van de meest belangrijke meubels in je woonkamer. Het is een meubelstuk dat zowel belangrijk is voor comfort als voor de sfeer in een kamer. Het is over het algemeen natuurlijk ook het meubelstuk dat het meest gebruikt wordt. Dat betekent helaas ook dat een bank sneller vies wordt dan andere meubels. Als je een leren bank hebt, is het schoonmaken redelijk makkelijk. Een doekje erover en klaar. Bij een stoffen bank wordt dit wat lastiger, vooral als je te maken hebt met hardnekkige vlekken. In dat geval is een stoomreiniger kopen een goede oplossing!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Een stoomreiniger kopen om je bank te reinigen

  Een stoffen bank is goed te reinigen met een stoomapparaat. Een stoomreiniger werkt met heet stoom dat diep doordringt in de vezels van de bekleding, waardoor de bank grondig kan worden gereinigd. Als je hardnekkige vlekken wil verwijderen van je bank, kan dat ook met een stoomreiniger. Je moet het oppervlak dan wel eerst voorbehandelen. Het reinigen met een goed stoomapparaat is de beste manier om je bank grondig schoon te maken. Naast het opfrissen van je bank en het verwijderen van vlekken, zorgt een stoomreiniger er ook voor dat de meeste ongewenste micro-organismen het niet overleven. Dit komt door de hoge temperatuur van het stoom. Een ander voordeel van een stoomreiniger is dat je ermee op plekken kunt komen waar je met een doekje of een mop niet kunt komen. Dat geldt niet alleen voor het gebruik bij een bank, maar bijvoorbeeld ook voor de voegen van de tegels in de badkamer.

  De voordelen van een goede stoomreiniger kopen

  Het gebruiken van een goed stoomapparaat voor het schoonmaken van je huis heeft veel voordelen. Het apparaat reinigt met stoom dat verkregen wordt door water op te warmen tot het kookpunt. Het stoom dat hieruit vrijkomt wordt vervolgens door het apparaat gebruikt om vuil los te weken en te verwijderen. Je huis schoonmaken met een goede stoomreiniger is hygiënischer en grondiger dan schoonmaken met water en chemische schoonmaakmiddelen. De temperatuur van stoom doodt bijna alle bacteriën en ongewenste micro-organismen. Door het gebruiken van een stoomapparaat bespaar je daarnaast een hoop kosten aan schoonmaakmiddel en andere producten. Je hebt er alleen water voor nodig. En het gebruik van stoom voor de schoonmaak is een stuk beter voor het milieu dan al die chemische middelen. Ten slotte bespaar je ook een hoop tijd door schoon te maken met een stoomreiniger. Het is een veel sneller proces en het vergt ook minder lichamelijke inspanning dan schoonmaken met schoonmaakmiddelen. Om het beste resultaat te behalen met een stoomreiniger haal je voor het stomen nog even de stofzuiger door de kamer, zodat er geen los vuil meer ligt.

  Verschillende soorten stoomreinigers

  Een stoomreiniger kun je dus eigenlijk voor alle meubels en oppervlakken gebruiken. Er zit wel nog een verschil in de soort reiniger die je gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een stoommop, die een emmer en dweil vervangt. Het enige dat je hoeft te doen is het reservoir vullen met water en een paar minuten wachten tot het op is gewarmd. Je duwt het apparaat heen en weer, net als een normale dweil. Dan heb je ook nog slede-stoomreinigers, die je achter je aan sleept net als een traditionele stofzuiger. Slede-stoomreinigers beschikken vaak over een ruimer waterreservoir dan een stoommop en zijn daarnaast ook krachtiger. Er zijn ook meer opzetstukken beschikbaar voor slede-stoomreinigers. Ze werken ook met een hogere stoomdruk en zijn daardoor ideaal om hardnekkig vuil mee te verwijderen. Ze zijn dus ook perfect voor het reinigen van stoffen meubels of tapijt. Ten slotte bestaan er handstoomreinigers, waar je makkelijk kleine hoekjes mee kunt bereiken waar je normaal niet kunt komen. Het is niet altijd een fijne klus, maar met een handstoomreiniger ben je bijvoorbeeld altijd verzekerd van een schoon toilet. Bij een handstoomreiniger krijg je ook altijd verschillende opzetstukken, zoals borsteltjes, smalle en wijde mondstukken en soms zelfs een extra slang.

  Wat is de beste stoomreiniger die je kunt kopen?

  Het is nogal lastig om één apparaat aan te wijzen als de beste stoomreiniger. Dit is namelijk afhankelijk van het gebruiksdoel en de situatie. We kunnen wel een aantal stoomreinigers noemen die als beste getest zijn, dan kun je zelf bekijken welke het beste bij jouw doel en situatie past. Het eerste stoomapparaat dat we willen benoemen, is de STEAM-IT 2 in 1 stoomreiniger. Je kunt deze stoomreiniger zowel als slede-stoomreiniger en als handstoomreiniger gebruiken. Deze reiniger kan zelfs in worden gezet voor het stomen van jouw kleding. Dankzij de vele opzetstukken die je bij deze reiniger ontvangt, is hij in te zetten voor iedere schoonmaakklus in huis. Een perfecte keus voor een veelzijdig stoomapparaat voor een goede prijs. Deze schoonreiniger is geschikt voor alle vloeren, banken, tapijt en kleding. Hij is binnen 15 seconden opgewarmd en klaar voor gebruik. De tweede reiniger die goed is om te benoemen, is de handstoomreiniger van Innovagoods. Dit apparaat is vooral geschikt voor het reinigen van de badkamer en toiletten. Deze reiniger verwijdert eenvoudig schimmel en andere onzuiverheden die je tegenkomt op de badkamer. Ook bij dit apparaat ontvang je een aantal gratis opzetstukken. De laatste reiniger die we nog even willen benoemen, is de Vileda Steam. Dit is een stoombezem die je eigenlijk gebruikt als dweil. Hij is vooral bedoeld voor het reinigen van vloeren en hij warmt in 15 seconden op voor gebruik.

  Veelgestelde vragen

  Hoe werkt een stoomreiniger?

  Een stoomreiniger warmt water op tot het kookpunt en gebruikt de stoom die hierbij vrijkomt om schoon te maken. Oppervlakken worden door de hoge temperatuur diep gereinigd en ook bacteriën en ongewenste micro-organismen worden aangepakt.

  Waar kun je een stoomreiniger voor gebruiken?

  Een goede stoomreiniger is voor alle schoonmaakwerkzaamheden in huis te gebruiken, zelfs voor het stomen van kleding.

  Wat is de beste stoomreiniger?

  Wat de beste stoomreiniger is voor jou, hangt af van het gebruiksdoel en jouw situatie. In de laatste alinea van dit artikel bespreken we een aantal stoomreinigers die goed worden beoordeeld.

  Advertentie