Een nieuwe schutting laten plaatsen: hier moet je op letten!

Laatst bijgewerkt: 24 januari 2023

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe schutting te laten plaatsen in jouw tuin? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je wil immers wel dat jouw nieuwe schutting lekker lang mee gaat, aangezien het zetten van een nieuwe schutting nogal een proces kan zijn. Een schutting is een belangrijk onderdeel van iedere tuin, aangezien deze zorgt voor privacy. In dit artikel gaan we verder in op waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe schutting!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Zorg voor een goede fundering

  Een van de meest belangrijke dingen voor een sterke schutting, is een goede fundering. Een populaire keuze is het gebruik van betonpalen en betonplaten als fundering. Door beton te gebruiken voor de onderste delen van de schutting, zorg je ervoor dat het hout niet in aanraking komt met de grond. Dit maakt de kans op aangetast hout veel kleiner. Er zijn twee soorten betonpalen waar je uit kunt kiezen: ruwe betonpalen en gladde betonpalen. De ruwe palen zijn gemaakt van stampbeton, wat ze een ruwe uitstraling geeft. Gladde betonpalen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van glad beton. Beide palen hebben een gelijke kwaliteit, maar zorgen wel voor een andere uitstraling. Welke je het beste kunt kiezen, is dus afhankelijk van persoonlijke smaak. 

  Waar bestel je een schutting?

  Het is verstandig om je nieuwe schutting bij een specialist te kopen, zoals Schuttingdeal, zodat je verzekerd bent van hoge kwaliteit. Het voordeel van een specialist is dat deze je vaak ook kan helpen met het installeren van je nieuwe schutting, mocht je dit niet zelf kunnen of willen doen. Daarnaast kan een specialist je natuurlijk altijd advies geven, mocht je ergens over twijfelen. Veel mensen denken dat een schutting zetten niet zo lastig is en dat ze het wel even kunnen doen samen met de buurman. Toch raden we je aan dit te laten doen, aangezien de afwerking van de schutting erg belangrijk is. Om dit goed te doen heb je wel specifiek gereedschap nodig. De kosten voor het plaatsen van een schutting variëren van 30 tot 60 euro per uur. 

  Regel je de schutting zelf of samen met de buren?

  Als je een koopwoning hebt, ben je volgens de wet samen met de buren verantwoordelijk voor de schutting tussen jullie tuinen. Overleg dus altijd met je buren als je van plan bent een schutting te vervangen. Zo voorkom je latere problemen of discussies. Helaas ontstaan er jaarlijks veel burenruzies om een schutting. Het kan ook voordelen hebben, bijvoorbeeld dat je de schutting samen kunt betalen en samen het voorwerk kunt doen. 

  Veelgestelde vragen

  Wat zijn de sterkste schuttingen?

  De sterkste soorten schuttingen zijn hout-beton schuttingen. De schutting zelf is dan gemaakt van hout en de fundering van beton.

  Wat zijn de goedkoopste schuttingen?

  Schuttingen met draadstaal zijn over het algemeen het goedkoopst. Houd wel in je achterhoofd dat dit wel kan betekenen dat de kwaliteit van de schutting wat minder is dan die van een duurdere schutting.

  Waar mag je geen schutting plaatsen?

  Een schutting moet direct tegen de erfgrens worden geplaatst. Wil je deze op de grens plaatsen, dan moeten de buren daar wel mee instemmen, anders mag dit niet.

  Advertentie