Een schuifdeursysteem kopen? Chique toevoeging voor jouw woning

Laatst bijgewerkt: 1 februari 2022

Mooi toch, zo’n glazen schuifdeur naar je tuin toe? Maar dat is zeker niet het enige dat je met een schuifdeursysteem voor elkaar kunt krijgen. Je kunt ook een ruimte eenvoudig in tweeën delen, zonder er een muur tussen te hoeven zetten. Of je kunt een ruimte juist groter maken door de schuifdeur regelmatig open te zetten. Als je gebruik maakt van een schuifdeursysteem hoef je hier niet eens ruimte voor in te leveren, dat is één van de grote voordelen. Wil je weten wat nog meer voordelen van zo’n systeem zijn en hoe het is zijn werk gaat? Wij vertellen je graag meer!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Een schuifdeursysteem buiten of naar buiten

  Een schuifdeursysteem is erg geschikt voor het afsluiten van een overkapping buiten, bijvoorbeeld met glazen schuifdeuren. Een terrasoverkapping is een mooie toevoeging aan je tuin, al helemaal als je er ook in het najaar en in de winter gewoon van kunt blijven genieten. Hiervoor moet het natuurlijk wel warm genoeg zijn. De beste optie is het afsluiten van de overkapping, bijvoorbeeld met glazen schuifdeuren. Waarom per se glas? Omdat je dan uiteraard nog steeds uit kunt kijken op je tuin. Daarnaast komt er veel licht en warmte binnen, waardoor het in de winter meteen een stuk warmer is onder de overkapping. Een ander voordeel van een glazen schuifwand is dat het weinig ruimte in beslag neemt in tegenstelling tot openslaande deuren. Je kunt een schuifsysteem zelfs aan het plafond laten bevestigen, zodat je nog meer ruimte kunt besparen rondom de schuifdeuren.

  Glas in je interieur

  Glas staat mooi in ieder soort interieur, dat is nog een voordeel van glazen schuifdeuren. Het maakt niet uit wat voor interieurstijl je thuis hebt, je kunt glas er altijd goed mee combineren. Glazen schuifdeuren zijn vandaag de dag ook prima op een energiebesparende manier af te werken. Je kunt bijvoorbeeld goed gebruik maken van opties zoals dubbel glas, tochtstrippen en thermische isolatie. Zo maak je jouw schuifsysteem toch goed isolerend. Zo bespaar je niet alleen energie, maar voorkom je ook overlast door lawaai en tochtende plekken. Dat is dus perfect voor een kamer in huis, maar ook voor een overkapping buiten. Door deze af te sluiten met glazen schuifdeuren kun je er het hele jaar door van genieten, ook in de winter.

  Een schuifdeursysteem in je kast

  Een schuifdeursysteem kan voor meer gebruikt worden dan alleen voor schuifdeuren in en rondom huis. Je vindt tegenwoordig ook in veel huizen een kast met een schuifdeursysteem. Dit komt vooral vaak voor bij wandkasten. Op die manier kun je voor een groot deel zelf je kast ontwerpen of zelfs helemaal in laten bouwen in je huis zodat hij minder ruimte in beslag neemt. Ideaal als je geen grote slaapkamer hebt, maar wel een ruime kast nodig hebt. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende soorten deuren in diverse stijlen, zoals klassieke landhuisdeuren, greenpanel loftdeuren, meervlaks deuren, moderne landhuisdeuren, klassieke paneeldeuren, moderne acryl schuifdeuren of normale loftdeuren. De deuren kunnen ook nog gedecoreerd worden, bijvoorbeeld met glas, hout of spiegels.

  Een schuifdeursysteem kopen

  Als je een schuifdeursysteem wil gaan kopen, kun je op verschillende plekken terecht. Natuurlijk kun je een schuifdeursysteem aanschaffen bij bouwmarkten, zoals Hornbach, maar ook bij woonwinkels kun je hiervoor terecht. Vooral als je een schuifdeursysteem wil voor een kast. Bij de Gamma heb je de keuze uit een ruim assortiment aan schuifdeursystemen. Je koopt bij de Gamma niet alleen een schuifdeursysteem, maar ook meteen alle andere onderdelen die je nodig hebt voor het installeren hiervan. Denk bijvoorbeeld aan knoppen en grepen voor kasten of schuifdeuren, meubelbeslag, accessoires en schuifdeur geleiders. De Gamma biedt een schuifdeursysteem ook aan als pakket, samen met andere onderdelen die je nodig hebt. Er zijn pakket voor kasten, schuifdeuren, enzovoorts. Bij de Praxis kun je een schuifdeursysteem op maat laten ontwerpen die perfect aansluit op jouw interieur en situatie.

  Een dubbel schuifdeursysteem kopen

  Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een dubbel schuifdeursysteem. Dubbele schuifdeuren zijn bijvoorbeeld handig voor het opdelen van ruimtes met een grote doorgang. Je hebt dan natuurlijk meerdere deuren nodig om die afstand te halen. Voor dubbele schuifdeursystemen heb je een aantal dingen nodig: een basis set voor een schuifdeursysteem, een tussenrail van 45 centimeter tot en met 90 centimeter, afhankelijk van de afmetingen, twee extra hangrollen van hetzelfde model als het basispakket en een extra set geleider- en afstand houders. Als je zelf niet zo handig bent, kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om een schuifdeursysteem te laten installeren door een monteur. Bouwmarkten bieden deze service vaak ook aan als de onderdelen bij hen koopt.

  Schuifdeursysteem kopen voor in huis

  De meest voorkomende reden dat mensen kiezen voor schuifdeuren in huis, is het besparen van ruimte. Als je bijvoorbeeld in een appartement woont, kan dit een eenvoudige manier zijn om toch een extra kamer of ruimte te creëren, zonder dat het te veel ruimte inneemt. Zo kun je in een kleine slaapkamer toch een garderobekast kwijt, door deze bijvoorbeeld in de wand te plaatsen. Je hebt verschillende soorten systemen waar je uit kunt kiezen, ook systemen die niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Zo kun je de schuifdeuren mooi aanpassen aan de rest van je interieur, zodat het altijd goed aansluit. Je vindt de schuifdeuren ook in verschillende ontwerpen, of je kunt ze zelf ontwerpen en op maat laten maken. Of je nu moderne en strakke deuren wil, of juist sfeervolle, landelijke deuren. Het is allemaal mogelijk!

  Veelgestelde vragen

  Waar is een schuifdeursysteem geschikt voor?

  Je kunt een schuifdeursysteem gebruiken voor het installeren van schuifdeuren in huis, bijvoorbeeld om een ruimte op te delen. Maar je kunt het ook toepassen bij kasten, vooral als je een wandkast hebt.

  Wat is het grootste voordeel van een schuifdeursysteem?

  Het grootste voordeel van een schuifdeursysteem is dat het een hoop ruimte bespaart tegenover het gebruiken van een openslaande deur.

  Kun je een schuifdeursysteem zelf installeren?

  Ja, je kunt een schuifdeursysteem zelf installeren. Hier kun je pakketten voor krijgen bij bouwmarkten zoals de Gamma.

  Advertentie