Schootkussen komt altijd van pas

Laatst bijgewerkt: 2 oktober 2021

Heb je eenmaal een schootkussen in huis, dan zal er geen dag meer voorbijgaan zonder dat je deze gebruikt. Je kan er van alles mee doen. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken als laptop schootkussen. Heerlijk om je laptop op die manier op schoot te houden terwijl je hard aan het thuiswerken bent.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat is een schootkussen?

  In de meeste gevallen heeft een schootkussen een harde toplaag die van MDF gemaakt is. Aan de onderzijde van het blad zit een zacht kussen van katoen. Een schootkussen is gevuld met zacht materiaal. Hierdoor is een schootkussen heel flexibel. Het vormt zich precies naar het oppervlak waar het op ligt. In dit geval is dat dus je schoot. Het is hierdoor ideaal om te gebruiken als een laptop schootkussen.

  Een schootkussen is dankzij de toplaag van MDF en de afwerking met een houten lijst stootvast. De meeste schootkussens hebben een afmeting van ongeveer 43 x 34 centimeter. Ze zijn tussen de 5 en de 7 cm dik. Dit is afhankelijk van het model. Het uiterlijk van schootkussens is heel verschillend. Op het bovenblad vind je een leuke print of afbeelding. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een door jezelf gekozen foto of afbeelding op een schootkussen te laten drukken.

  Waarom is een schootkussen onmisbaar?

  Een schootkussen biedt een grote scala aan gebruiksmogelijkheden. Je kan het gebruiken als laptop schootkussen. Door je laptop erbovenop te zetten rust deze heel stabiel op je schoot. Nog een groot voordeel van een laptop schootkussen is dat het de warmte van de laptop absorbeert.

  Een laptop geeft aan de onderkant namelijk flink wat warmte af. Door een laptop schootkussen te gebruiken blijven je bovenbenen een heel stuk koeler. Dit is heel aangenaam als je tijdens de zomermaanden thuis werkt met je laptop op de bank.

  Als bijzettafel

  Heb je zin om op de bank te eten, dan kan je het schootkussen als bijzettafel gebruiken. Door het op schoot te houden kan je er makkelijk borden en schaaltjes opzetten. Omdat het schootkussen een opstaande rand heeft glijdt je bord er niet zo snel vanaf.

  Tijdens het lezen of puzzelen

  Een schootkussen is ook ideaal om tijdens het lezen je boek op te leggen. Ook als je een kruiswoord of een ander soort puzzel aan het oplossen bent is het handig om dit op je schootkussen te leggen. Of gebruik het om een kaartspel op te doen.

  Voor kinderen

  Voor kinderen kan een schootkussen ook een geweldig hulpmiddel zijn. Ze kunnen het thuis gebruiken als laptop schootkussen of voor de tablet als ze een spelletje doen. Ze kunnen er ook tijdens lange autoritten spelletjes op doen of kleurplaten kleuren op de achterbank.

  De mogelijkheden van een schootkussen zijn eindeloos. Het gebruik ervan is ook niet leeftijdsgebonden. Zowel jong als oud kan heel veel plezier hebben van dit kussen. Dit komt doordat het kussen zich leent voor een groot aantal verschillende bezigheden.

  Wat nog een groot voordeel is van een schootkussen, het is heel eenvoudig schoon te maken. Hebben de kids drinken gemorst? Het oppervlak kan met een vochtige doek afgenomen worden. Pas wel goed op dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt.

  Een schootkussen kopen

  Zie je het nut van een schootkussen in en wil je er graag een gaan kopen? Er zijn een groot aantal winkels die ze aanbieden voor een lage prijs. Omdat ze op zoveel plekken verkocht worden kun je vrij vaak schootkussen aanbiedingen vinden. Houd de reclamefolders van je lievelingswinkels in de gaten om een schootkussen goedkoop te scoren.

  Schootkussen Action of Xenos

  Twee van de meest geliefde winkels zijn de Action en de Xenos. Beide hebben onwijs veel leuke decoratie spulletjes. Schootkussen Xenos of Action? Die zijn er helaas niet. Wat niet is kan natuurlijk nog komen.

  Schootkussen bij de Kruidvat

  De Kruidvat heeft een keer een hele mooie aanbieding gehad. Het schootkussen Kruidvat was met verschillende afbeeldingen te koop voor maar €3,99. Je snapt al dat de aanbieding behoorlijk hard ging. Helaas is de deal niet meer geldig. Hopelijk komt deze mooie aanbieding nog eens terug.

  Schootkussen Hema

  De Hema verkoopt een hoop leuke kussentjes. Een schootkussen zit hier helaas niet tussen. Wil je toch een leuke scoren? Dan kun je wel naar een schootkussen Leenbakker kijken. De Leen Bakker heeft altijd leuke hippe items en verkoopt ook schootkussens.

  Schootkussen Blokker

  Ook de Blokker verkoopt online hele leuke en handige schootkussens. Ze zijn wel relatief duur. Je kunt kiezen voor afbeeldingen van dieren of leuke printjes.

  Veelgestelde vragen

  Waar koop ik een goedkoop schootkussen?

  Je hebt meer dan genoeg opties, waardoor er altijd wel een goedkoop schootkussen te vinden is. Houd vooral de reclamefolders in de gaten van zaken als de Action, Blokker en Xenos. Gemiddeld is een schootkussen zo’n 20 euro. De Kruidvat heeft ze in het verleden voor €3,99 verkocht.

  Waar worden schootkussens verkocht?

  Hou je van shoppen, dan is het natuurlijk je goed recht om een middag de stad in te gaan en een schootkussen te kopen. Maar nodig is het niet! Heb je niet veel tijd om te gaan winkelen, dan kan je ook gewoon online een schootkussen uitkiezen. Bijvoorbeeld bij Bol.com of de Blokker online. Soms kom je dan ook nog leuke schootkussen aanbiedingen tegen.

  Wat is een schootkussen?

  Een schootkussen zorgt ervoor dat spullen stabiel op je schoot blijven liggen. Denk aan hete soep, een laptop of een kaartspel. Het is een zacht kussen met een harde laag erop, van bijvoorbeeld hout of plastic. Je kunt er ook prima op werken vanaf de bank.

  Advertentie