Dit zijn de voordelen van PVC vloeren

Laatst bijgewerkt: 8 mei 2023

Heb jij een huis gekocht en is de woning toe aan een nieuwe vloer of ben je een huis aan het bouwen en moet je nog een vloer uitzoeken? Er zijn vandaag de dag een hoop verschillende vloeren waar je uit kunt kiezen, maar dat maakt de keuze niet altijd makkelijker. Een soort vloer die momenteel erg geliefd is, is de PVC vloer. PVC vloeren hebben namelijk een hoop voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. In dit artikel vertellen we je wat die voordelen zijn!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat zijn PVC vloeren?

  Een PVC vloer is een houtloze vloer, gemaakt van kunststof, die uit verschillende lagen bestaat. Dankzij de technieken van tegenwoordig zijn PVC vloeren vaak bijna niet meer te onderscheiden van echte houten vloeren, maar ze zijn wel een stuk goedkoper dan houten vloeren. Dit is slechts één van de dingen die deze vloeren zo populair maken

  De voordelen van een PVC vloer

  Een PVC vloer biedt dus een hoop voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. Zoals we in de vorige alinea al benoemde, is hij prijstechnisch gunstiger dan een echte houten vloer. Maar dat betekent zeker niet dat een PVC vloer de goedkoopste vloer is. Laminaat en vinyl zijn voorbeelden van vloeren die goedkoper zijn dan PVC, maar daar is natuurlijk ook wel een reden voor. Zo gaan PVC vloeren gemiddeld een stuk langer mee dan laminaat vloeren. PVC gaat gemiddeld 20 tot 30 jaar mee, terwijl laminaat vloeren 5 tot 15 jaar meegaan en vinyl vloeren 10 tot 20 jaar. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat PVC uit meerdere lagen bestaat. Als je een PVC vloer van hoge kwaliteit hebt, beschikt deze ook over een sterke toplaag die krassen en beschadigingen effectief tegengaat. 

  Het onderhoud van PVC vloeren

  Heb je jonge kinderen of huisdieren? Ook dan is een PVC vloer een goede keuze voor jouw woning. Deze vloeren zijn namelijk makkelijk te onderhouden en schoon te houden. Het enige dat je hoeft te doen om ze mooi te houden is af en toe stofzuigen en dweilen. Door het gladde oppervlak van het PVC krijg je alle soorten vlekken makkelijk uit de vloer. Daarnaast is het materiaal bestand tegen water dus kun je zonder problemen poetsen met water. 

  Veelgestelde vragen

  Wat is beter PVC of laminaat?
  Laminaat is over het algemeen wat goedkoper dan PVC, maar PVC gaat ook wel een stuk langer mee. Daarnaast houdt PVC meer geluid tegen en isoleert het beter. Je zult op een PVC vloer minder snel beschadigingen krijgen.

  Waar kan een PVC vloer niet tegen?
  Een PVC vloer moet echt een egale ondergrond hebben, anders werken oneffenheden door in het PVC en heb je geen mooie vloer.

  Wat kost een PVC vloer per vierkante meter?
  De kosten van een PVC vloer inclusief het laten leggen ervan liggen tussen de 18 en 35 euro per vierkante meter.

  Advertentie