Waar moet je op letten als je een petroleumkachel gaat kopen? 

Laatst bijgewerkt: 11 januari 2024

De energie- en gasprijzen zijn weer gestegen in het begin van dit jaar. Een goede reden om eens te kijken of je een goed alternatief kunt vinden voor jouw centrale verwarming. Petroleumkachels zijn weer erg populair aan het worden als alternatief. Je kunt er namelijk efficiënt mee verwarmen en ze zijn ook niet heel duur in de aanschaf. Er zijn vandaag de dag een hoop verschillende petroleumkachels op de markt, waardoor het niet altijd makkelijk is om er een te kiezen. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een petroleumkachel gaat kopen!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waar koop jij jouw petroleumkachel?

  Ten eerste is het natuurlijk wel handig om te weten waar je het beste kunt gaan zoeken naar een geschikte petroleumkachel voor jouw situatie. Wij raden je aan om te kijken bij een specialist in petroleumkachels, online of in een fysieke winkel. Dit is namelijk wel zo handig als je advies wil vragen. Daarnaast kun je er bij een specialist vanuit gaan dat alle belangrijke specificaties benoemd worden bij iedere kachel. Ben je specifiek op zoek naar een kachel van het merk Zibro? Kies er dan voor om bij petroleumkachel.nl een zibro kachel te kopen of bij een andere expert. 

  Voor wat voor ruimte is de kachel geschikt? 

  Als je een petroleumkachel wil gebruiken om efficiënt bepaalde ruimtes in je woning te verwarmen, dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat de kachel die je koopt krachtig genoeg is voor de ruimte waar je hem neer wil zetten. De ene kachel is geschikt voor ruimtes tot 100 vierkante meter en de andere voor ruimtes tot slechts 30 vierkante meter. Let hier dus goed op, want het is zonde als de kachel die je koopt niet krachtig genoeg blijkt te zijn voor waar jij hem wil gaan gebruiken. Wil je uitrekenen hoeveel Watt aan kracht een kachel ongeveer moet hebben voor een ruimte? De vuistregel is dat je 35 Watt per vierkante meter rekent. 

  Hoeveel geluid maakt de kachel? 

  De geluidsniveaus van petroleumkachels kunnen nogal verschillen. Voor veel mensen is dit ook een belangrijk puntje van aandacht bij het kiezen van een geschikte kachel. Dat ligt er natuurlijk ook aan in welke ruimte je de kachel wil plaatsen, maar over het algemeen is het prettig als een kachel niet te veel herrie maakt. 

  Veelgestelde vragen

  Kan een petroleumkachel in de woonkamer?
  Jazeker, je kunt een petroleumkachel gewoon in je woonkamer gebruiken of in een andere ruimte in huis. Zorg wel voor goede ventilatie in de ruimte waar je de kachel neer wil zetten.

  Waar op letten bij petroleumkachel?
  Als je een petroleumkachel gaat kopen voor binnenshuis is het goed om te letten op het vermogen van de kachel en op het geluidsniveau.

  Wat is de zuinigste petroleumkachel?

  Over het algemeen zijn laserkachels de meest zuinige petroleumkachels. 

  Advertentie