4 tips voor het onderhoud van je opblaasbare zwembad 

Laatst bijgewerkt: 14 januari 2023

Het is belangrijk om vuil, puin en andere organische verontreinigingen uit je opblaasbare kinderzwembad te houden om gezond water te behouden. Huisdieren en andere dieren mogen niet in of bij een opblaasbaar zwembad worden toegelaten. Dit helpt het verontreinigingsniveau op een beheersbaar niveau te houden en voorkomt ook het risico dat scherpe teennagels je opblaasbare zwembad doorboren en kapot maken. Om het vuil in je zwembad dat je via Dezomerspecialist.nl hebt gekocht aan te pakken, kun je de volgende apparatuur en accessoires gebruiken: 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Afdekking

  Zwembadafdekkingen doen een aantal geweldige dingen voor het onderhoud van een klein zwembad of kinderbad. Eerst en vooral helpen ze om vuil buiten te houden en kunnen ze dieren ervan weerhouden om met het zwembadwater te knoeien. Stevige afdekkingen helpen ook de verdamping te verminderen, wat tijdens de heetste delen van de zomer behoorlijk merkbaar is in een klein zwembad. Sommige opblaasbare zwembaden hebben afdekkingen die mooi en strak over de bovenkant van het zwembad passen. Een alternatief is het gebruik van een kleine zonnekap, die ook wat warmte aan het water kan toevoegen en het zwemseizoen met een paar weken kan verlengen. 

  Filter

  Een van de gemakkelijkste manieren om te zorgen voor een schoon en gezond zwembad is om elke dag voor voldoende circulatie en filtratie te zorgen. Dit kan alleen worden bereikt met behulp van een zwembadfilter. Filters helpen bij het verwijderen van fijn vuil dat niet kan worden verwijderd door skimmernetten of dat kan worden gemist door zwembadstofzuigers. Opblaasbare zwembaden worden meestal niet met filters verkocht, maar dat betekent niet dat je er geen kunt gebruiken. Kleine Intex-patroonfilters bevatten slangen die over de rand van het zwembad kunnen worden gedrapeerd en onder water kunnen worden gehouden met gewichten of een kleine zandzak. Staat de filter aan? Maak dan geen gebruik van het zwembad. 

  Net

  Zwembadbladnetten zijn er in een aantal verschillende varianten. Bladharken zijn de grotere versie, gemaakt van magere netten die in een diepe zak zijn genaaid. Bladharken kunnen grote hoeveelheden vuil uit het zwembad scheppen. Aan de andere kant zijn bladafschuimers de vlakke stijl van gaasnetten en zijn ze handig om het oppervlak van het zwembad af te schuimen. Je kunt voor een klein zwembad voor je kinderen het net gewoon aan een poolpaal bevestigen en over het oppervlak slepen of voorzichtig over de bodem trekken. Je kunt het ook zonder paal gebruiken als het zwembad klein genoeg is.

  Stofzuiger

  Kleine stofzuigers zijn enorm nuttig voor het verwijderen van grote hoeveelheden vuil uit een zwembad. Voor lommerrijke zwembaden met veel afval sluit je een tuinslang en een zwembadpaal aan op een Leaf Bagger of gebruik je gewoon een op batterijen werkende Leaf Vac om afval op te vangen. Er is ook een kleinere versie beschikbaar in de Intex Pool Maintenance Kit. Een andere manier is om een ​​oplaadbare, op batterijen werkende stofzuiger te gebruiken, zoals de Intex Handheld Vacuum of een andere compacte handheld zwembadstofzuiger. Er zijn dus genoeg stofzuigers op de markt om je opblaasbare zwembad te reinigen

  Advertentie