3 tips voor een opblaasbare jacuzzi

Laatst bijgewerkt: 29 december 2022

Ben je een nieuwe eigenaar van een opblaasbare hot tub? Hier zijn onze beste tips voor het onderhoud van je nieuwe spa. Een opblaasbare spa is een betaalbare manier om je terras of tuin een vleugje luxe te geven. Om je gemakkelijke toegang tot ontspanning op slechts een steenworp afstand te houden, moet je weten hoe je ervoor zorgt en hoe je het in topconditie houdt. Na een opblaasbare jacuzzi kopen moet je dus het een en ander doen om ervoor te zorgen dat je veel plezier kunt beleven aan je nieuwe hot tub. Maak hiervoor gebruik van de onderstaande tips! 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Houd de hitte binnen

  Laten we niet vergeten, warmte stijgt! Het is belangrijk om je opblaasbare spa af te dekken zodra je hem niet meer gebruikt om de hitte vast te houden. Zorg ervoor dat je een goede afdichting creëert, zodat er geen kans is dat warmte ontsnapt. Hoewel we onze spa’s overdekt hebben, is het ook belangrijk om warmteoverdracht via de grond te voorkomen. Wanneer je je knusse, warme opblaasbare spa op de koele grond plaatst, zal de warmte van je spa in de grond worden overgebracht en je water snel afkoelen. Het gebruik van de Heat Preservation Mat of Heat Preservation Foam Mats onder je opblaasbare hot tub helpt de warmte in je tub te houden en voegt tegelijkertijd een extra beschermingslaag toe aan je spa. Blokkeer ten slotte de wind. Wind die over je opblaasbare hot tub waait, koelt niet alleen het oppervlak af, maar verdampt ook je water. Plaats de jacuzzi daarom in de buurt van hoge voorwerpen of schermen. 

  Vervang je filter regelmatig

  Een gezond filter houdt vuil en roet uit je spa. Filterpatronen houden je pompen ook gezond en vrij van vuil dat ze kan verstoppen of beschadigen. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je pomp en filters regelmatig te controleren. Reinig je filters na elk gebruik, of in ieder geval om de andere dag dat het in werking is. Een snelle wasbeurt houdt ze in goede staat. Om de paar weken, of langer als je je opblaasbare jacuzzi minder vaak gebruikt, wil je je filter op kwaliteit controleren en indien nodig vervangen door een nieuwe. 

  Houd de jacuzzi schoon

  Behandel je water regelmatig met chemicaliën om schadelijke bacteriën te elimineren. We raden een volledige schoonmaak eenmaal per week aan. De meest voorkomende opties om je water schoon te houden zijn chloor en broom. Om kosteneffectiever te zijn, kun je de chemicaliën die nodig zijn voor het onderhoud van een opblaasbare spa vaak in een bundel kopen. Controleer daarnaast regelmatig je pH-balans met 3 in 1 waterteststrips. Afgezien van chemicaliën, is een van de beste tips die vaak wordt vergeten, altijd een douche te nemen voordat je je opblaasbare jacuzzi betreedt. Je spa moet een rustige plek zijn om tot rust te komen, niet een plek om te genieten van het vuil van de rest van je dag. Daarom helpt een douchebeurt dus zeker. 

  Advertentie