Opblaasbaar bad kopen? Hier kun je uit kiezen

Laatst bijgewerkt: 20 oktober 2021

In de zomer hebben we allemaal wel eens behoefte aan afkoeling. Dat doe je natuurlijk in een heerlijk opblaasbaar bad, want hoe koel je nu beter af dan in het water? Je kunt een opblaasbaar bad neerzetten in de tuin, maar ook op je balkon. Als deze groot genoeg is natuurlijk. Gelukkig zijn opblaasbare zwembaden in allerlei formaten te krijgen en hoef je hier zeker niet te veel voor te betalen.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Welke opblaasbare badjes zijn er

  Wanneer we het hebben over een opblaasbaar bad, dan zijn daar vele verschillende in te vinden. Opblaasbare baden zijn er in verschillende maten en zelfs in meerdere vormen. Zo heb je opblaasbare baden voor volwassenen en natuurlijk de kleine pierenbadjes. Je hebt zowel rechthoekige als ronde baden maar ook baden die eruitzien als een soort water speelparadijs waarbij zelfs sproeiers hun werk doen. Dit is voor jouw kleintje natuurlijk hartstikke leuk. Heb je zelf geen bad in huis? Waarom neem je geen opblaasbaar bad voor binnen? Dan kun je kiezen voor een langwerpig bad waar je heerlijk in kunt liggen en deze in je badkamer plaatsen. Ook ideaal als je weinig ruimte hebt, want een opblaasbaar bad voor de badkamer kun je gemakkelijk weer laten leeglopen en opbergen.

  Opblaasbaar bad van Kruidvat

  Wie is er nu niet gek op de aanbiedingen van de Kruidvat? De Kruidvat verkoopt heel vaak opblaasbare baden voor een fractie van de originele prijs. Wil je een extra groot opblaasbaar bad om met de hele familie in af te koelen? Deze heeft de Kruidvat wel eens verkocht voor maar €14,99. Dit zwembad is maar liefst 262 x 175 x 51 cm. Maar ook een opblaasbare badkuip is wel eens voor een hele lage prijs verkocht. Voor slechts €34,99 kreeg je een super luxe opblaas ligbad met hoofdsteun en bekerhouder. Bij deze aanbiedingen houdt het niet op. Ook opblaasbare babybadjes zijn wel eens in het assortiment van de Kruidvat verschenen. Ons advies? Houd de Kruidvat folder in de gaten. Dit kan ook online. Zo ben je als eerste op de hoogte wanneer er weer een opblaasbaar bad van de Kruidvat in de aanbieding is.

  Waarom een opblaasbaar bad?

  Voor buiten kun je kiezen voor een jacuzzi of opzetzwembad en voor binnen voor een ligbad. Toch zijn er best wat redenen te noemen waarom een opblaasbaar bad een goed alternatief is. Een van de voordelen is dat het ontzettend makkelijk op te zetten is. Je hebt er niet eens een handleiding bij nodig om dit bad op te zetten. Een ander groot voordeel is dat een bad wat je op moet blazen ook een stuk minder prijzig is dan een bad wat bijvoorbeeld een stalen buizenframe nodig heeft om het op te kunnen zetten. Ga je voor een megagroot bad dan worden ze vanzelfsprekend duurder, maar zijn ze nog steeds betaalbaar. Naast dat je een opblaasbaar zwembad gemakkelijk opzet, kun je het bad ook weer eenvoudig laten leeglopen en opbergen in de schuur of kast. Het onderhoud van een opblaas zwembad valt ook behoorlijk mee. Ben je klaar met het bad? Vergeet na het leeglopen niet om het bad goed te laten drogen in de zon of gebruik hiervoor een theedoek.

  Waar voordelen zijn, daar zijn vanzelfsprekend ook nadelen. Zo loop je natuurlijk kans op lekkage wanneer een scherp object tegen het bad aankomt of een kat zijn nagels erin zet. Daarnaast is het minder stevig dan bijvoorbeeld een opzetzwembad. Wanneer het bad in de volle zon staat, zul je deze regelmatig moeten bijvullen met lucht. En het oppompen van een groot bad is best wat werk. Zeker met Hollands weer is dit niet altijd de moeite waard. Is het de ene dag zonnig, is het morgen weer regenachtig.   

  Voordelen en nadelen van een frame zwembad

  Naast een opblaasbaar bad kun je ook kiezen voor een frame zwembad. Dit wordt ook wel een opzet zwembad genoemd. Alhoewel je in beide baden natuurlijk heerlijk kunt afkoelen en relaxen, zijn er wel degelijk verschillen. Zo is een frame bad vaak groter dan een opblaasbaar bad. Dit is ideaal als je er met meerdere mensen gebruik van wilt maken en wat bewegingsruimte wilt. Vaak zijn deze baden ook duurzamer en wat steviger dan dat een opblaasbaar bad is. Dit is vooral fijn wanneer je er tegenaan wilt leunen of wanneer er kinderen in spelen. Ook een groot voordeel is dat je op een frame bad een pomp kunt aansluiten waardoor je het water beter op peil kunt houden. Daarnaast krijg je er vaak een afdekzeil bij, zodat je het bad langer kunt laten staan. Overigens zijn er tegenwoordig ook opblaasbare baden waar je een pomp op aan kunt sluiten.

  Het opzetten van een frame zwembad neemt wel wat meer van je kostbare tijd in beslag. Maar goed, daarna staat hij ook voor een lange tijd. Dit werkje is wel lastig om in je eentje te doen. Het vullen van het bad neemt ook wel even tijd in beslag. Dit kost je weer flink wat water. Waarschijnlijk wist je dit al, maar een frame zwembad is natuurlijk veel duurder dan een opblaas bad. Niet alleen omdat het groter is, maar ook omdat het meer kwaliteit biedt en minder kans op lekkages geeft.

  Opblaasbaar bad kopen? Vergeet deze tips niet

  Ga je een opblaasbaar bad kopen? Vergeet dan niet de nodige onderdelen erbij te kopen. Voor zowel een opblaasbaar bad als voor een bad met een frame is het aan te raden om deze op een stabiele vloer te leggen of er iets onder te plaatsen waardoor het stabiel en recht ligt. Daarmee bescherm je ook gelijk de onderkant van het bad tegen scherpe objecten en ruwe ondergronden. Kijk daarnaast altijd of er een (elektrische) pomp wordt meegeleverd. En is je zwembad plotseling lek? Dan kun je maar beter een speciale plakset gereed hebben. Deze kun je bij allerlei zwembadwinkels kopen. Hier zijn veel online webshops voor te vinden. Hier kun je ook reinigingsmiddelen kopen en middelen om de pH-waarde van het water op peil te houden. Of kies voor een filterpomp, mits jouw opblaasbaar bad dit ondersteunt. Een opblaasbaar bad is een goedkope optie om ’s zomers heerlijk in af te koelen, maar houd dus wel rekening met de extra’s die je nog dient aan te schaffen.  

  Veelgestelde vragen

  Wat is beter, een frame zwembad of opblaasbaar bad?

  Beide hebben voordelen. Een opblaasbaar bad is makkelijker op te zetten en op te bergen. Ook zijn opblaasbare baden een stuk goedkoper. Frame zwembaden zijn groter, sterker en duurzamer maar wel duurder in aanschaf.

  Wat is een opblaasbaar ligbad?

  Een opblaasbaar ligbad is ideaal als alternatief voor de badkamer. Je kunt deze natuurlijk ook gewoon in de tuin of op het balkon neerzetten. Een opblaasbaar ligbad is geschikt voor een persoon en heeft vaak een comfortabele hoofdsteun en een bekerhouder.

  Verkoopt de Kruidvat nog opblaasbare baden?

  De Kruidvat verkoopt deze niet altijd. Ze verschijnen wel regelmatig in de aanbieding, voornamelijk rondom de zomer. Houd de Kruidvat folder in de gaten, want je kunt er al een heel groot opblaasbaar zwembad kopen vanaf €14,99.

  Advertentie