Nieuwe stalen deuren op maat: hier moet je op letten

Laatst bijgewerkt: 15 december 2022

Is jouw woning of kantoor hard toe aan nieuwe deuren? Dan is het verstandig om deze op tijd te vervangen, aangezien je niet wil dat ze helemaal kapot gaan of dat er klinken kapot gaan. Dit kan namelijk de functionaliteit van de deuren erg in de weg zitten. Waarschijnlijk heb je al wel onderzoek gedaan naar het materiaal dat je wil voor je nieuwe deuren. Staal is vandaag de dag een populaire keuze, vooral voor huizen met een modernere inrichting. Maar wat zijn eigenlijk dan de voordelen van staal en waar moet je op letten? Dat vertellen we je in dit artikel!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De voordelen van stalen deuren

  Een groot voordeel is dat je makkelijk stalen deuren op maat kunt laten maken. Ideaal als jouw huis geen traditionele afmetingen heeft of als je gewoon eens iets anders wil, iets unieks. Op het gebied van stalen deuren heb je veel keuze, zoals kanteldeuren, openslaande deuren of zelfs schuifdeuren. Daarnaast geeft het materiaal de deur een chique, luxe uitstraling die in principe bij ieder soort interieur past, ook in modern ingerichte woningen. Je ziet stalen deuren daarom vandaag de dag vaak terug in kantoorgebouwen. Stalen deuren zorgen ook voor een open sfeer en veel licht in huis, aangezien je er grote vlakken glas in kunt laten zetten. Heb je een wat kleiner huis of een appartement, dan is dit een goede manier om te zorgen dat het er wat ruimtelijker uitziet. Kies je dan ook nog voor schuifdeuren, dan heb je zeker meer ruimte over, aangezien je geen rekening hoeft te houden met de deur die open moet kunnen. 

  Waar moet je op letten bij het kopen van stalen deuren?

  Ga je stalen deuren op maat kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. De afwerking van stalen deuren is behoorlijk ingewikkeld, daarom is het verstandig om de deuren echt door een specialist te laten maken. Ook als je heel handig bent, raden we je af om de deuren zelf te proberen te maken. Stalen deuren zijn daarnaast zowel geschikt voor binnen als voor buiten, dus je kunt er ook voor kiezen om meteen alle deuren in je huis te vervangen, als je toch bezig bent. 

  Veelgestelde vragen

  Hoe duur is een stalen deur?

  De prijzen van een enkele stalen deur ligt tussen de 1500 en 2500 euro. Laat je deuren op maat maken, dan kan dit nog wat duurder worden.

  Waar moet ik op letten bij stalen deuren?

  Is er sprake van staal of gedeeltelijk aluminum, is het handgemaakt of machinaal, zijn de scharnieren van hoge kwaliteit, is het stalen frame gelast en zijn de vlakken of latten verlijmd.

  Wat is beter aluminum of stalen deuren?

  Aluminium is over het algemeen lichter dan staal, maar stalen deuren zien er chiquer en luxer uit dan aluminium. Het is dus maar net wat je graag wil en hoeveel je wil betalen.

  Advertentie