Nieuwe radiator kopen? Hier moet je op letten!

Laatst bijgewerkt: 8 mei 2023

Ben je van plan dit jaar een nieuwe radiator aan te schaffen? Dan zijn er natuurlijk een aantal dingen waar je op moet letten om te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Om je woning goed te kunnen verwarmen, is het van groot belang dat je een geschikte radiator kiest voor iedere ruimte die je wil verwarmen. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het kiezen van de beste radiator voor iedere ruimte in jouw woning!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het vermogen van de radiator 

  Om zeker te weten dat een radiator een bepaalde ruimte helemaal kan verwarmen, is het belangrijk om te weten welk vermogen je nodig hebt per ruimte. Zorg dat je hier een duidelijk beeld van hebt voordat je nieuwe radiatoren aan gaat schaffen. Je kunt het benodigde vermogen per ruimte gelukkig makkelijk berekenen met een capaciteitsberekening. Op internet kun je deze berekening vinden, dat scheelt je een hoop tijd, want je hoeft hem alleen maar in te vullen. De gegevens die je hiervoor nodig hebt zijn de lengte, de breedte en de hoogte van de ruimte en in hoeverre de ruimte geïsoleerd is. Ten slotte moet je vaak invoeren wat de temperatuur is die je graag wil hebben in die ruimte. Je wil immers ook weten of de radiator het aankan om die temperatuur te behalen in de ruimte waarvoor hij bedoeld is. Mocht dit lastig worden, dan kun je ook overwegen om de ruimte beter te isoleren in combinatie met de nieuwe radiator. 

  De afmetingen van de radiatoren 

  Een ander aspect waar je goed op moet letten, is hoe groot de radiator is. In sommige ruimtes is het misschien niet zo erg als de radiator wat meer ruimte in beslag neemt, maar in kleinere ruimtes wil je dit natuurlijk liever niet. Als je een duidelijk beeld hebt van de maximale afmetingen die je wil voor de radiator per ruimte, kun je in combinatie met het gewenste vermogen gericht gaan zoeken naar geschikte radiatoren. Mocht je niet helemaal uitkomen met de gewenste afmetingen, dan kun je er eventueel ook voor kiezen om twee kleinere radiatoren op te hangen in plaats van één grote. Heb je meer verticale ruimte in je woning dan horizontale ruimte, dan is het vaak verstandiger om verticale radiatoren op te hangen. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte die je hebt!

  Veelgestelde vragen

  Welk type radiator geeft de meeste warmte?
  De normale horizontale paneelradiatoren geven over het algemeen de meeste warmte af per oppervlakte. Dit zijn alleen niet altijd de mooiste radiatoren.

  Wat is het beste merk radiator?
  Er zijn een hoop verschillende merken radiatoren op de markt, maar over het algemeen is het merk Plieger het meest populair.

  Wat kost een goede radiator?
  Wil je een goede radiator aanschaffen? Hou dan rekening met prijzen tussen de 50 en 500 euro, afhankelijk van het vermogen dat je nodig hebt en de soort radiator die je wil.

  Advertentie