Nieuwe meubels nodig voor jouw eetkamer? Dit zijn de trends!

Laatst bijgewerkt: 21 december 2022

Heb jij nieuwe meubels nodig voor in jouw keuken of eetkamer, of ben je gewoon eens aan iets nieuws toe? Dan wil je natuurlijk wel nieuwe meubels kopen waar je niet snel op uitgekeken bent en die passen bij de rest van je interieur. Het kan ook zijn dat je ook in andere ruimtes nieuwe meubels neer wil zetten, dan kun je zelfs helemaal opnieuw beginnen. Om je te helpen bij je keuze, bespreken we in dit artikel de huidige trends op het gebied van eetkamer meubels!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De juiste eetkamertafel vinden

  De tafel is natuurlijk de kern van je eetkamer, de plek waar iedereen bij elkaar komt. Je wil dus niet zomaar een eetkamertafel kiezen, maar wel een die goed bij jou past en die lang mee kan. Een trend onder eetkamertafels die al jaren meegaat, is bijvoorbeeld de houten visgraat eettafel. Hout blijft een stijlvol materiaal voor tafels en is dus eigenlijk altijd een goede, veilige keuze. Visgraat tafels hebben een houten tafelblad met een visgraatpatroon. Het is een uitgesproken look, maar toch erg tijdloos. Ook eettafels met een organische vorm zijn erg in, ideaal als je niet van standaard vormen houdt en graag eens wat anders wil. Denk bijvoorbeeld aan een ovale of ronde tafel, maar ook asymmetrische tafels zijn een grote trend momenteel. Op het gebied van kleur is een tafel met een donkerbruin houten blad nu erg populair. Dit kun je mooi combineren met lichtere stoelen. Ten slotte is de industriële look nog steeds erg gewild en zijn slanke poten van metaal of staal iets dat je vaak terug zult zien bij nieuwe tafels. 

  Welke eetkamerstoelen moeten daar dan bij?

  Maar als je de perfecte tafel hebt gevonden ben je er natuurlijk nog niet. Mensen moeten immers wel aan de tafel kunnen zitten. Dat maken de eetkamerstoelen minstens zo belangrijk als de tafel. Ook voor de stoelen is hout momenteel een populaire materiaalkeuze en dat zal in 2023 nog wel zo blijven. We zien dit ook terug in de algemene woontrends voor volgend jaar, synthetische materialen maken plaats voor natuurlijke materialen. Daarnaast worden er steeds meer opvallende kleuren toegepast in het interieur, dus ook bij eetkamerstoelen. Je ziet bijvoorbeeld weer steeds meer velvet eetkamerstoelen in showrooms terug. Dit kun je ook mooi combineren met een houten eettafel!

  Veelgestelde vragen

  Hoeveel ruimte nodig rondom eettafel?

  Het is verstandig om rondom je eettafel een ruimte van 60 tot 70 cm over te houden, zodat je makkelijk je stoel nog naar achteren kunt schuiven.

  Waar koop je eetkamerstoelen?

  Eetkamerstoelen kun je op verschillende plekken kopen. Bij woonwinkels maar ook bij de kringloop of in vintage winkels, mocht je liever voor tweedehands meubels willen gaan.

  Welke eettafel in een kleine kamer?

  Wil je een eettafel voor een kleine kamer? Dan kun je het beste kiezen voor een ronde eettafel.

  Advertentie