Op zoek naar leuke nieuwe accessoires voor je huis en tuin?

Laatst bijgewerkt: 15 mei 2023

Het voorjaar is volop begonnen, een ideale periode om op zoek te gaan naar leuke accessoires voor je huis en vooral voor je tuin. We gaan in deze periode met z’n allen weer lekker veel naar buiten, wat betekent dat jij jouw woning heel anders gaat gebruiken dan in de herfst en in de winter. Wil je graag een aantal handige aankopen doen voor het mooie zomerseizoen, maar weet je niet zo goed wat passend zou zijn? In dit artikel geven we je een aantal tips!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Opbergplek in huis en tuin

  In het voorjaar en in de zomer zul je vooral meer opbergplek in de tuin nodig hebben, niet zozeer in je huis. Een leuke houten kist waar jouw kinderen hun buitenspeelgoed in op kunnen bergen kan super handig zijn, of zelfs een bankje met opbergruimte eronder. Zo hebben ze een fijne plek om even uit te rusten en ook meteen plaats om hun speelgoed in op te bergen als het ‘s avonds weer tijd wordt om naar binnen te gaan. Wat in dit seizoen dan weer wel erg fijn is voor in je woning, is een schoenenrekje. Je kinderen brengen immers veel tijd buiten door, wat waarschijnlijk betekent dat hun schoenen behoorlijk vies worden. Door ze aan te leren hun schoenen bij het binnenkomen in het rekje te leggen, hou je een hoop zand en modder uit je woonkamer weg. 

  Spelen in de tuin

  Zie jij jouw kinderen graag zoveel mogelijk in de tuin spelen in dit seizoen? Zorg dan dat je de tuin extra aantrekkelijk maakt hen. Dat kun je op verschillende manieren doen, maar ervaring leert dat een speeltoestel of nieuw buitenspeelgoed de beste manier is. Heb je nog wat jongere kinderen, dan is een speeltoestel met glijbaan echt ideaal. Hier zullen ze zich de hele dag mee kunnen vermaken. Bij meisjes doen schommels het vaak erg goed, of een leuke wipwap die niet al te hoog is. Ga je een speeltoestel in je tuin plaatsen? Let er dan wel op dat het toestel niet hoger mag zijn dan 2,5 meter, dat is door de gemeenten zo bepaald. Daarnaast raden we je altijd aan het toestel te laten plaatsen door het bedrijf dat het levert. Probeer dit liever niet zelf te doen, aangezien dit vaak betekent dat je niet verzekerd bent in geval van een fout in het ontwerp van het toestel. 

  Veelgestelde vragen

  Hoe hoog mag een speeltoestel in je tuin zijn?
  Het speeltoestel moet uitsluitend voor particulier gebruik zijn en mag maximaal 2,5 meter hoog zijn.

  Waar moet een speeltoestel aan voldoen?
  Het belangrijkste is dat een speeltoestel veilig wordt gemonteerd. Laat dit dus bij voorkeur doen door het bedrijf dat het toestel levert en probeer dit niet zelf. Dit kan verzekeringstechnisch namelijk nadelig uitvallen.

  Waar koop je een schoenenrek?
  Een schoenenrek kun je vaak in alle woonwinkels vinden, maar vaak ook bij andere soorten winkels zoals de Action of de Xenos.

  Advertentie