Waar moet je op letten als je een luchtbed gaat kopen?

Laatst bijgewerkt: 20 juni 2023

Ben je van plan om deze zomer te gaan kamperen? Dan wil je natuurlijk wel een comfortabel luchtbed hebben om mee te nemen. Luchtbedden zijn er in alle soorten en maten en in allerlei prijscategorieën. Dit betekent helaas ook dat ze niet allemaal van even hoge kwaliteit zijn. Aangezien je er toch redelijk wat avonden op zult moeten slapen, wil je uiteraard wel voor een goed luchtbed kiezen. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een nieuw luchtbed gaat kopen!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Welke soort luchtbed ga je kopen?

  Er bestaan een hoop verschillende soorten luchtbedden waar je uit kunt kiezen. Je hebt luchtbedden die zichzelf opblazen, luchtbedden die je zelf op moet pompen, luchtbedden voor 1 persoon, luchtbedden die 2 persoons zijn, enzovoorts. De diverse soorten verschillen in afmetingen, manier van oppompen, gebruikte materialen, kenmerken en doeleinden. Wil je een luchtbed met veel comfort, bijvoorbeeld omdat je het regelmatig wil gebruiken? Kies dan bijvoorbeeld voor een verhoogd luchtbed. Dit geeft je bijna het gevoel dat je gewoon in een bed ligt. In sommige gevallen komt een verhoogd luchtbed zelfs met een rugleuning. Wil je het luchtbed meenemen naar de camping of naar festivals? Dan kun je het beste kiezen voor een zo licht mogelijk luchtbed. 

  De zachtheid van het luchtbed 

  Net als bij een regulier bed, is het niet altijd positief als een luchtbed heel zacht ligt. Dit kan namelijk doorzakken veroorzaken, waardoor je last kunt krijgen van rugpijn of andere klachten. Kies je altijd voor de beste matrassen, kies dan ook voor de beste luchtbedden. Voor kinderen en baby’s is het doorzakken extra gevaarlijk, omdat ze zelfs kunnen stikken als ze te ver door het luchtbed zakken. Let hier dus extra goed mee op!

  Hoe blaas je het luchtbed op?

  Luchtbedden zijn vaak bedoeld voor snel gebruik. Je wilt er niet te lang over hoeven doen om ze klaar te maken voordat je gaat slapen. Kies daarom altijd voor een luchtbed dat je makkelijk kunt opblazen en leeg kunt laten lopen. Het liefst op een zo simpele manier dat je een tiener dit zonder problemen zelf kunt laten doen. Je wil immers niet meer dan vijf minuten bezig zijn met het klaarmaken en het opbergen van een luchtbed. 

  Veelgestelde vragen

  Welk luchtbed ligt het best?
  De luchtbedden die het best liggen zijn luchtbedden die wat steviger zijn, waar je dus niet doorheen zakt. De Ultra Plush serie van Intex wordt vaak als een van de beste series beschouwd op het gebied van luchtbedden.

  Wat is beter luchtbed of slaapmat?
  Een slaapmat heeft over het algemeen een beter isolerend vermogen dan een luchtbed, maar ligt vaak wel minder comfortabel. Als je snel klachten aan je rug of nek hebt, raden we zeker een luchtbed aan in plaats van een slaapmat.

  Wat is een goed 2 persoons luchtbed?
  De 2 persoons luchtbedden van Intex staan bekend als de beste 2 persoons luchtbedden op de markt. Er zijn diverse modellen waar je uit kunt kiezen, zodat je altijd iets hebt dat bij jouw slaapgewoontes past.

  Advertentie