Zo creëer je de ideale leeshoek in je woonkamer!

Laatst bijgewerkt: 16 november 2023

We hebben allemaal dat ene speciale plekje nodig waar we ons kunnen verliezen in een goed boek. Een plek waar de buitenwereld vervaagt en waar we volledig kunnen opgaan in de woorden van een auteur. De woonkamer is vaak de plek waar we ontspannen en tot rust komen en met een paar simpele stappen tover je een deel van deze ruimte om tot jouw ideale leeshoek!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waar ga je zitten? 

  Bij het denken aan een leeshoek komt vaak het beeld naar voren van een knusse stoel waarin je uren kunt verdwijnen. De keuze voor een relaxfauteuil is daarom een schot in de roos. Dit type stoel is als een warme omhelzing na een lange dag, ontworpen om je lichaam volledig te ondersteunen en tegelijkertijd een gevoel van luxe te geven. Zie je jezelf al zitten met een dekentje over je benen en een boek in je handen?

  Licht maakt het verschil

  Hoewel een fauteuil de basis vormt, is de juiste verlichting wat de magie echt laat gebeuren. Onderschat nooit de kracht van het licht. Je wilt immers niet turen naar de kleine letters. Een staande lamp met een verstelbare arm en kap is een uitkomst. Hiermee kun je spelen met de richting en intensiteit van het licht, afhankelijk van het tijdstip en je stemming. Voeg daar een dimfunctie aan toe en alles is compleet. Hiermee transformeer je jouw leeshoek binnen enkele seconden van een helder verlichte studieruimte naar een knus hoekje dat doet denken aan dat gezellige café op de hoek of de stille hoek van een oude bibliotheek. 

  Een wereld binnen handbereik

  Je ideale leeshoek zou niet compleet zijn zonder je favoriete boeken binnen handbereik. Een stijlvolle boekenkast kan hierin centraal staan. Het is niet zomaar een opbergplek, maar het vormt een persoonlijk canvas van jouw literaire avonturen. Het toont niet alleen je leesgeschiedenis, maar ook je toekomstige reizen tussen de pagina’s. Denk aan die ene titel die je oppikte tijdens een vakantie of dat boek dat je kreeg van een goede vriend. Elke plank en elk boek heeft zijn eigen verhaal. De boekenkast ziet titels komen en gaan, weerspiegelt veranderende interesses en toont de breedte van de verschillende verhalen. 

  Een bijzettafeltje 

  Een leeshoek verdient meer dan alleen een comfortabele stoel en het juiste licht. Stel je voor dat je helemaal in een verhaal zit en even pauzeren met een warm kopje thee of koffie. Dat is waar een bijzettafeltje om de hoek komt kijken. Het is niet alleen praktisch voor je drankje, maar ook voor die leesbril die je af en toe nodig hebt. Of voor dat notitieboekje waarin je inspirerende citaten opschrijft. Het toevoegen van een bijzettafeltje aan je leeshoek zorgt voor dat extra gemak en voegt die finishing touch toe aan de hele setting. Kies voor een tafeltje dat qua stijl en formaat past bij je fauteuil en boekenkast, zodat alles in harmonie is. 

  Advertentie