Kunstwerken vinden die bij jouw interieur passen: 3 tips 

Laatst bijgewerkt: 25 januari 2024

Kunst is natuurlijk een luxe, maar het voegt enorm veel toe aan jouw interieur. Als jij jouw woonkamer bijvoorbeeld meer sfeer en uitstraling wil geven, kun je dit het beste doen door kunstwerken toe te voegen aan de inrichting. Je kunt kiezen voor een schilderij aan de muur, maar ook voor een beeldhouwwerk als je dat mooier vindt. Wat je ook kiest, je wil uiteraard het liefst dat het goed in je woonkamer past. In dit artikel geven we je 3 tips om een geschikt kunstwerk te vinden voor jouw interieur!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  1. Let er op dat de kleuren bij jouw interieur passen 

  Of je nu kiest voor kunst aan de muur of een kunstwerk dat je ergens neer kunt zetten, de kleuren zijn een erg belangrijk aspect. Dit is vaak helaas ook het punt waar mensen de meeste moeite mee hebben als ze kunst uit gaan zoeken om aan de muur te hangen in de woonkamer. Welke kleuren passen nu wel en niet bij elkaar en wanneer is het te druk of juist te donker? Soms is het verstandig om een kunstwerk te kiezen dat een beetje dezelfde kleuren heeft als jouw inrichting, maar er zijn ook andere methodes om te bepalen welke kleuren je het beste kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld ook voor kleuren gaan die juist het tegenovergestelde zijn van de rest in jouw woonkamer. Zo creëer je een mooi contrast en valt het kunstwerk extra op. 

  2. Kies voor de juiste afmetingen 

  Naast de kleur is het belangrijk dat een kunstwerk qua afmetingen goed in jouw woonkamer past. Een fout die mensen vaak maken, is dat ze voor een te klein kunstwerk kiezen. Groter is meestal beter dan kleiner als we het over kunst hebben. Hang je het kunstwerk boven de bank? Dan is er een regel die zegt dat het kunstwerk ⅔ van de lengte van de bank of groter moet zijn om een mooi geheel te creëren. Dit is een mooie rekensom om aan vast te houden als dit je plan is!

  3. Bekijk verschillende stijlen 

  Ten slotte is het natuurlijk belangrijk dat een kunstwerk jou persoonlijk aanspreekt. Als jij het niet mooi vindt, ga je het niet in jouw woonkamer hangen. Bekijk eerst een hoop verschillende werken om te bepalen welke stijlen je aanspreken. Dit maakt de keuze al een stuk makkelijker. 

  Veelgestelde vragen 

  Waar moet je op letten als je kunst koopt?
  Je wil natuurlijk dat een kunstwerk jou persoonlijk aanspreekt en dat jij het mooi vindt. Daarnaast is het verstandig om voor kleuren te kiezen die bij jouw interieur passen en om te kijken of de afmetingen goed in de ruimte passen. 


  Hoe kies je een schilderij?
  Bij een schilderij zijn vooral de afmetingen en de kleuren belangrijk, maar natuurlijk ook dat jij het kunstwerk mooi vindt.

  Wat is een normale prijs voor een schilderij?
  Schilderijen zijn er in alle prijscategorieën. De prijs hangt onder andere af van de afmetingen van het kunstwerk en door wie het gemaakt is. 

  Advertentie