Waarom is kunstgras perfect voor tuinfeesten? 

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Met meer dan een jaar van weinig tot geen gezelligheid als gevolg van lockdown na lockdown, willen we graag weer vrienden en familie ontvangen in onze tuinen voor barbecues en tuinfeesten! Maar is je gazon op peil? Als dat niet het geval is, wordt het misschien tijd om kunstgras te installeren en je buitenruimte om te toveren in een uitnodigende uitgaansruimte die de perfecte setting biedt voor een zomer vol plezier! Hieronder hebben we een aantal van de vele redenen uitgelicht waarom kunstgras zo praktisch is voor tuinfeesten en waarom je kunstgras zou moeten gebruiken om je buitenruimte om te toveren tot een luxe amusementszone.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Kunstgras is slijtvast en rommelvrij

  Kunstgras is niet alleen de perfecte oppervlakteoplossing voor het houden van je feesten, maar ook gunstig voor degenen die graag regelmatig vrienden en familie thuis ontvangen. Het is slijtvast, gaat lang mee en kan in alle weersomstandigheden worden gebruikt, zonder je tuin te ruïneren en een modderige puinhoop te creëren. Je kunt dus in een oogwenk entertainen.

  Kunstgras is veilig voor kinderen en huisdieren

  Kunstgrasvelden kunnen worden aangepast met speciale onderlagen of vullingen, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen met kinderen of huisdieren. Het premium shockpad-onderlegsysteem biedt een gedempte onderlaag voor je tuin om je kinderen te beschermen tegen verwondingen als ze uitglijden of vallen. Een innovatieve, kindvriendelijke dempingssysteem is ontworpen in samenwerking met ’s werelds toonaangevende fabrikant van shockpads en geeft je gemoedsrust als je kinderen zonder toezicht aan het spelen zijn. Of kies voor kunstgras voor huisdieren. Het nepgras laat de urine er doorheen stromen en een unieke vulling, bekend als Zeofill, elimineert geurtjes van huisdieren. Het resultaat is een schone, geurloze tuin waar je op je gemak van kunt genieten.

  Kunstgras is onderhoudsarm

  Het mooie van kunstgras is dat het er niet alleen het hele jaar door fantastisch uitziet, maar dat het ook nog eens minimaal onderhoud vereist, omdat het niet hoeft te worden gemaaid, gezaaid of gewied zoals bij een echt gazon. Je kunt dus meer tijd besteden aan het mixen van je drankjes, het bereiden van je salade en het marineren van je barbecuevlees, en minder tijd om ervoor te zorgen dat de tuin in een acceptabele staat verkeert. 

  Kunstgras is duurzaam en allergievrij

  Kunstgras is extreem duurzaam en behoudt zijn kleur en vorm ongeveer 20 jaar, zelfs bij barre weersomstandigheden en intensief gebruik. Je bespaart in die tijd veel geld op onderhoudskosten, daarom wordt een kunsttuin zowel als een investering als een luxe beschouwd. Daarnaast is kunstgras ook nog eens allergievrij, wat vooral handig is voor mensen die in de zomer continu hoesten en niezen. 

  Wees voorzichtig met kunstgras

  Hoewel kunstgras niet zal ontbranden, zal het smelten. Plaats daarom in geen geval barbecues op je nepgazon, omdat hete sintels het oppervlak van je perfecte gazon kunnen beschadigen. Om deze reden raden we aan om je barbecue ver weg van je kunstgras te plaatsen, op een terras of een vuurvast oppervlak. Bovendien kunnen je gasten genieten van je weelderige groene gazon, weg van het risico van de barbecue. 

  Advertentie