Kunstboeket lijkt steeds meer echt

Laatst bijgewerkt: 2 oktober 2021

Kunstboeketten zijn ideaal als je niet iedere week een nieuwe bos bloemen wilt kopen. Zowel in kantoren, woonhuizen en in hotels neemt het gebruik van kunstbloemen nog steeds enorm toe. Dit heeft tot gevolg dat je steeds vaker weelderige boeketten tegenkomt die na nog eens goed gekeken te hebben helemaal niet echt blijken te zijn.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Vooroordelen over kunstbloemen

  Er zijn een aantal mensen die dit soort nep bloemen helemaal niets vinden. Ze geven de voorkeur aan echte bloemen die heerlijk ruiken. Het kan ook zijn dat ze een trauma hebben overgehouden aan de lelijke kunstbloemen die bij oma op tafel stonden.

  Toch zijn kunstboeketten tegenwoordig heel erg in. Deze kunstwerken zijn steeds meer in opkomst. Ze lijken namelijk steeds echter en zijn nog maar lastig te onderscheiden van echte bloemen. Een kunst boeket bloemen kom je tegenwoordig bij een groot aantal winkels tegen. Zo zie je steeds vaker een kunstboeket wit of een kunstboeket van Ikea bij mensen in huis staan.

  Waar komen kunstboeketten vandaan?

  Het namaken van bloemen en planten gebeurt al eeuwenlang. In het oude Egypte werden er al kunst boeket bloemen gemaakt van kleine stukjes hoorn die diverse kleuren hadden. Deze werden aan elkaar bevestigd. Zo ontstonden kleine bloemen.

  Toch waren het niet alleen de Egyptenaren die dit deden. Ook de Romeinen maakten bloemen na. Zij gebruikten hier wax voor. Dit was heel eenvoudig te vormen tot evenbeelden van bloemen en planten. Deze konden zo perfect worden nagemaakt.

  Ongeveer 1300 jaar geleden liet een Chinese keizer kunstboeketten maken om er een hele tempel mee te versieren. Hierna waren er een groot aantal anderen die dit voorbeeld hebben gevolgd. En dat niet alleen in China maar wereldwijd!

  Kunstboeketten zijden

  De eerste die kunstboeketten zijden maakten waren de Italianen. Dit was het begin van de productie van kunstbloemen over de hele wereld. De kunstbloemen werden gemaakt door zijden linten in elkaar te draaien.

  Al heel snel werden er veel meer verschillende kleuren zijde gebruikt. Hierdoor waren een groot aantal nieuwe creaties in kunstboeketten zijden mogelijk. De variatie tussen diverse bloemen en planten werd steeds groter.

  Ook werden er nieuwe materialen gebruikt zoals veren. De kunstboeketten werden hierdoor steeds populairder. Dit was vooral het geval bij de elite. Deze zagen de kunstbloemen zijden als een teken van hun rijkdom.

  Alle soorten en maten

  Wil je tegenwoordig een kunstboeket kopen, dan sta je te kijken van de enorme keuze. Voor iedereen is wel een boeket naar smaak te vinden. Hou je van een kunst boeket groot, of zie je liever een kunstboeket wit?

  Ook worden kunstboekketten verkocht die een bepaald thema hebben. Zo heb je kunstboeket met herfst thema of met Kerst. Of een kunstbloemen boeket nou groot of klein moet zijn, het is er in vele kleuren en zo mooi dat het net echt lijkt.

  Er worden steeds nieuwe materialen gebruikt om kunst boeket bloemen te maken. Voor tulpen wordt bijvoorbeeld polyether polyurethaan gebruikt. Door dit materiaal lijken de tulpen zo echt dat ze zelfs kunnen bewegen en knisperen alsof het echte tulpen zijn.

  Het produceren van kunstboeket bloemen wordt nog steeds in een hoog tempo verbeterd. Ze worden er niet alleen steeds realistischer door maar ze zijn hierdoor ook steeds langer mooi te houden. De tijd van bloemen van hoorn en wax is al heel lang voorbij.

  Van ambacht tot industrie

  Het maken van kunstboekketen is eeuwenlang een precies werkje geweest. Het begon als een echte ambacht. Wilde je vroeger een kunstbloemen boeket groot, een kunstboeket wit of een kunst boeket herfst kopen dan moest je daar veel voor betalen.

  Kunstboeketten waren in die tijd luxeproducten. Ze werden vroeger dan ook uitsluitend door de elite gekocht. Tegenwoordig is de productie van kunstboeketten van ambachtelijk werk veranderd naar massaproductie.

  Dit wil niet zeggen dat alle kunstboeketten zijden, kunstboeket wit of kunstbloemen boeket groot tegenwoordig massaproducten zijn. Wel is het zo dat het tegenwoordig veel makkelijker is om een kunstboeket herfst gewoon in de winkel te kopen. Je koopt zelfs een kunstboeket bij Ikea.

  Waar koop je een kunstboeket?

  Kunstbloemen hebben overduidelijk een comeback gemaakt. In winkels zoals de Action kocht je altijd al mooie stelen met bloemen eraan. Omdat de bloemen steeds echter en daardoor geliefder werden, kwam men tot de realisatie dat je ook prima hele boeketten kon samenstellen en deze kan verkopen. Er duiken daarom steeds meer (web)shops op die complete kunstboeketten verkopen. De bloemen zijn net zo mooi samengesteld als het boeket wat je bij de bloemenzaak om de hoek koopt. Je kunt er dus ook prima een cadeau geven op een verjaardag of bij een speciale gelegenheid.

  Kunstboeketten gaan jaren mee, waar echte bloemen met geluk een weekje staan. Je zult er dan ook wat meer voor betalen. Schrik niet als je prijzen van zelfs 100 euro ziet. Het gaat dan om mega boeketten die er onwijs realistisch uitzien en die jaren meegaan. Natuurlijk kun je ook kunstboeketten voor een paar tientjes kopen. Het zijn of kleinere boeketten, of je koopt een goedkoop kunstboeket Ikea. Meubelzaken als de Leen Bakker en Fonq verkopen ook prachtige boeketten. Online zijn er veel gespecialiseerde webshops te vinden die kunstboeketten en ook droogbloemen verkopen.

  Veelgestelde vragen

  Waar kan je een kunstboeket wit kopen?

  Witte bloemen in huis geven sfeer en stralen een apart soort schoonheid uit. Daarom willen veel mensen een kunstboeket wit in huis halen. In veel winkels waar decoratie artikelen worden verkocht vind je dan ook kunstboeketten, maar ook bij steeds meer woonwinkels. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om te genieten van mooie kunstbloemen die niet verwelken.

  Waar kan je kunstboeketten voordelig kopen?

  Wil je graag een kunstboeket in huis halen, maar wil je er liever niet te veel aan uitgeven? Dan kan je bij een groot aantal budgetwinkels terecht. Je koopt een kunstboeket bij Ikea tegen een heel voordelige prijs. Of je koopt losse bloemen bij de Action.

  Waar koop ik een wild kunstboeket?

  Tegenwoordig zijn er veel gespecialiseerde online webshops die prachtige wilde kunstboeketten verkopen. Bijvoorbeeld met grote veren erin, wat speelse kleuren en allerlei verschillende bloemen. Kunstboeketten wild geven onwijs veel charme aan je woning of kantoor.

  Advertentie