Is het gunstiger om een keuken te kopen uit Duitsland? 

Laatst bijgewerkt: 15 augustus 2023

Heb je een nieuwe keuken nodig? Dan ben je vast al voorbereid op torenhoge kosten, zeker in deze tijd. Wil je liever niet de hoofdprijs betalen, maar weet je niet zo goed hoe je dit kunt voorkomen? Dan hebben wij een goede tip voor je: kijk eens naar een Duitse keuken. Ons buurland biedt namelijk keukens aan voor zeer gunstige prijzen vergeleken met keukenboeren uit Nederland. In dit artikel vertellen we je meer over het kopen van een keuken uit Duitsland!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Een Duitse keuken importeren

  Het klinkt misschien alsof het een heel gedoe gaat zijn om een keuken uit Duitsland te kopen, maar dat valt reuze mee. In de meeste gevallen hoef je de keuken namelijk niet zelf te laten importeren. Veel Duitse keukens staan wel gewoon al in Nederland, maar zijn in Duitsland geproduceerd. Het land staat bekend om zijn degelijke en betrouwbare producten, dus dat zit sowieso wel goed. Duitse keukens worden onder dezelfde normen geproduceerd als in Nederland, dus je hoeft niet bang te zijn dat elementen van keukens uit Duitsland niet samengaan met delen van je keuken die in Nederland zijn geproduceerd. De meeste keukenboeren in ons land testen dit ook nog voor de zekerheid voordat ze de producten te koop aanbieden. Het is dus ook een goede optie voor een professionele keuken. 

  Waarom zijn Duitse keukens zo voordelig?

  We kunnen ons voorstellen dat jij je afvraagt waar het prijsverschil tussen Duitse en Nederlandse keukens vandaan komt. De Duitse keukenmarkt staat bekend om zijn voordelige prijzen. Dit komt grotendeels doordat Duitse ondernemers liever kiezen voor een lagere prijs, zodat ze weinig tijd kwijt zijn aan onderhandelen en ze hier ook weinig ruimte voor kunnen laten. Hierdoor zijn de standaard prijzen in Duitsland vaak lager dan in Nederland, waar onderhandelen op de keukenmarkt meer een regel is dan een uitzondering. Daarnaast zijn de transportkosten in Duitsland in veel gevallen lager dan in Nederland, waardoor het minder kost om de keuken vanaf de fabriek naar je te transporteren. Er zijn wel steeds meer Nederlandse keukenboeren die er bewust voor kiezen om Duitse keukens te verkopen, zoals www.superkeukens.nl. In Duitsland zelf zie je vaak dat er minder geld wordt besteed aan het uiterlijk van de showrooms, waardoor de prijzen van de producten ook een stuk lager kunnen blijven dan in Nederland. 

  Veelgestelde vragen

  Waarom zijn keukens in Duitsland goedkoper?
  Bij keukens die uit Duitsland komen zijn de transportkosten vaak een stuk lager dan bij Nederlandse keukens. Daarnaast besteden Duitse keukenboeren minder geld aan de showroom, waardoor de producten goedkoper kunnen blijven.

  Is het goedkoper om een keuken in Duitsland te kopen?
  Over het algemeen zijn Duitse keukens zeker goedkoper dan keukens die in Nederland geproduceerd worden. Gelukkig hoef je er niet altijd voor naar Duitsland, want sommige Nederlandse keukenboeren bieden ook Duitse keukens aan.

  Wat kost een complete keuken?
  Een compleet nieuwe keuken kost gemiddeld tussen de 7000 en 15000 euro. Door voor een Duitse keuken te gaan, kun je hier behoorlijk wat geld op besparen.

  Advertentie