3 Tips voor het inrichten van je huis

Laatst bijgewerkt: 18 oktober 2023

Het inrichten van een huis is en blijft voor veel mensen een enorme uitdaging. Zo zijn er mensen die af en toe een keer wat nieuws halen, maar daarmee niet het gewenste effect weten te bereiken. Zo kun je je wel voorstellen dat een andere kandelaar voor de ramen, niet het oubollige van een grenen televisiemeubel weghaalt. Het is dus belangrijk om je hele interieur onder handen te nemen, zodat je vanaf nul kunt beginnen. Dat hoeft natuurlijk niet te  betekenen dat je alles nieuw moet halen, maar kan vaak een andere indeling al zorgen voor een compleet andere look en feel.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Schakel iemand in voor interieuradvies

  Wanneer we het hebben over Interieuradvies, dan denken de meesten direct aan een enorme kostenpost, maar dat is absoluut niet het geval. Wist je namelijk dat je tot niets verplicht bent en het niet voor niets een advies is? Wat er vaak wordt gedaan, is dat er iemand bij je langskomt om de huidige situatie met je te bespreken. Vervolgens wordt er gekeken naar de financiële ruimte die je hebt, zodat er op basis daarvan een plan kan worden gemaakt. Dit plan wordt in de vorm van een interieuradvies met je gedeeld en dan is het aan jezelf of je het allemaal zelf wilt doorvoeren of dat je de stylist de hele woning laat aanpakken.

  Ga aan de slag met de indeling

  Een relatief eenvoudige manier om je volledige inrichting op de schop te gooien, is door te kiezen voor een andere indeling. Vooral nadat je een kant en klaar advies hebt liggen. Wat je dan namelijk vaak ziet, is dat je het gevoel hebt alsof je in een totaal ander huis komt en de sfeer en gezelligheid weet terug te brengen. Omdat het niet handig is om meerdere keren met zware meubels zoals hoekbanken en tafels te moeten slepen, is het handig om te beginnen met een plattegrond. Maak daarom een op schaal getekende plattegrond, zodat je vervolgens ook de meubels op schaal kunt uittekenen. Je kunt je voorstellen dat dit een stuk makkelijker schuiven is, dan dat je je bank iedere keer op een andere plek moet neerzetten. Je hoeft namelijk echt geen architect te zijn om een eenvoudige plattegrond te kunnen tekenen.

  Ga voor een andere kleur op de muur

  Een andere kleur op de muur is voor velen nog altijd een absolute no-go. Veel huizen hebben daarom dan ook nog steeds RAL 9001 of RAL 9010 op de muren, ontzettend zonde als je het ons vraagt. Wist je namelijk dat de muren een perfecte mogelijkheid zijn om zonder verlies van ruimte, extra sfeer en gezelligheid toe te voegen aan je interieur? Zo kun je kiezen voor een groene muur, maar doen ook pastelkleuren het ontzettend goed. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je de rest van de muur rustig houdt en ook  hetgeen wat voor de muur staat niet te druk is. Zo voorkom je dat het als onrustig gaat ogen, iets wat je juist wilt zien te voorkomen.

  Advertentie