Binnenkort een open huis bezichtiging? Zo wordt je huis snel verkocht

Laatst bijgewerkt: 27 november 2022

Ga jij binnenkort je huis verkopen? Dan is het goed om te weten dat niet alleen het huis zelf belangrijk is, maar ook de tuin. Zorg er altijd voor dat je huis netjes is en mooi gestyled is. Dit geldt ook voor je tuin. Bezoekers lopen via de voortuin naar binnen, hier krijgen zij dus de eerste indruk van het huis. Zet bijvoorbeeld je tuinstoelen neer, zo heeft de potentiële koper gelijk een indruk hoe ze in de tuin zouden kunnen gaan zitten. Benieuwd hoe jij ervoor zorgt dat je tuin tip-top in orde is voor de bezichtiging? Lees dan snel verder!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Begin met een grote schoonmaak

  Voor je begint met het stylen van je tuin voor je open huis bezichtiging, is het schoonmaken en het uitvoeren van onderhoud aan je tuin een vereiste. Volgende puntenzijn onderhoud en schoonmaak werkzaamheden die ervoor zorgen dat je tuin er weer netjes bij ligt:

  • Maak je tuinset schoon met een sopje of de hogedrukspuit
  • Verwijder de aanslag van je tegels met een hogedrukspuit.
  • Snoei je wildgroei weg.
  • Zorg voor een gemaaid gazon.
  • Verwijder het onkruid.

  Met het uitvoeren van deze taken zorg jij ervoor dat je tuin er netjes en verzorgd uit ziet.

  Verzorg je platen

  Planten kunnen het uiterlijk van je tuin een boost geven, mits deze goed onderhouden zijn. Loop daarom al je planten na op dorre bladeren en bloemen. Indien deze aanwezig zijn kan je deze wegsnoeien en blijf je met een mooie plant over. Heb je helemaal geen planten? Dan is het verstandig om er wel een aantal te planten in je tuin. De planten zullen je tuin gezelliger laten ogen en ervoor zorgen dat iemand dus wellicht sneller over gaat tot een aankoop.

  Ruim je tuin op

  Een neutrale tuin oogt altijd beter dan een tuin met veel troep. Door je tuin neutraal in te richten zorg je ervoor dat de potentiële kopers de tuin zelf naar inzicht kunnen inrichten.  Zorg er daarom voor dat je alles wat overbodig is in je tuin weggooit. Naast dat dit je verkoopkansen vergroot scheelt dit natuurlijk ook weer verhuizen. Richt je tuin enkel in met het essentiële. Denk hierbij aan een tuintafel met tuinstoelen of een lounge bank.

  Ga jij binnenkort je huis klaarmaken voor een bezichtiging? Zorg er dan voor dat je tuin opgeruimd en schoon is. Gooi daarnaast alle rommel weg en plaats enkel de belangrijkste meubels. Zorg ervoor dat je de planten goed hebt verzorgd. Zo creëer je een neutrale tuin waar potentiële koper zichzelf wel zien zitten.

  Advertentie