Houten letters: wat kun je er allemaal mee doen?

Laatst bijgewerkt: 19 juli 2021

Houten letters zie je steeds meer terug als decoratie op allerlei plekken. Ze zijn ook heel veelzijdig! Met houten letters en cijfers kun je van alles en nog wat doen ter versiering. Je vindt ze in allerlei varianten terug in knutselzaken en bekende winkels. Wat kun je er allemaal mee en waar koop je ze?

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat kun je ermee?

  Misschien denk je in eerste instantie, ‘wat moet ik nou weer met houten letters’? Heel veel! Naast dat ze helemaal in zijn om neer te zetten in huis, kun je er nog veel meer mee. Je kunt ze natuurlijk in je woonkamer voor het raam zetten of in de kamer van je kind. Spel er je voornaam mee, de familienaam of een leuke boodschap zoals ‘welkom’. 

  Houten letters kinderkamer

  Vooral meiden zijn er gek op: zelf houten letters versieren om op te hangen of neer te zetten. Laat ze helemaal los in hun creativiteit. Het is een leuk verjaardagscadeautje of een leuke activiteit om samen te doen. Koop een paar letters, ga er samen voor zitten en versieren maar! Zo kan je dochter haar naam ophangen op de deur en haar kamer helemaal eigen maken.

  Houten letters babykamer

  Personalisatie is een opkomende trend in het babyinterieur en de babymode. Zo kopen steeds meer ouders spenen en slabbetjes met de babynaam erop. Hoe leuk is het om de naam van je pasgeboren baby te spellen in houten letters en deze in de babykamer neer te zetten? Het staat superleuk boven de commode of wieg. Je bent immers super trots op de naam! 

  Houten naam letters

  Je kunt ze ook als nummerplaten of naambordjes gebruiken! Woon je op nummer 49? Koop dan een 4 en een 9 en hang deze op als nummerbord bij de voordeur. Of koop extra kleine letters en spel de familienaam voor bij de voordeur.

  Ook leuk voor op kantoor

  Ook op kantoor zijn ze erg leuk om te gebruiken. Houten letters creëren extra sfeer en staan leuk tussen de planten of op het bureau. Spel de bedrijfsnaam of zet een leuke boodschap neer. Wat dacht je van houten letters die jouw naam spellen om jouw bureau toe te eigenen?

  Houten letters groot en klein

  De grote letters worden het meest gebruikt. Deze zijn leuk om neer te zetten of op te hangen. Echter, je kunt ook kleinere varianten kopen. Deze zijn iets subtieler en charmanter. Kies je voor het kleinste formaat, dan zijn ze ook nog eens superleuk om kaarten of houten doosjes mee te versieren, om ze op de deur te plakken en om nog veel meer creatieve dingen mee te doen. 

  Houten letters saai? Welnee!
  Op het gegeven moment heb je die houtkleur wel gezien. Je wilt wat anders. Dat snappen we! Houten letters zijn in verschillende kleuren te koop. Wil je het nog leuker maken? Pak je knutseldoos erbij! Verf de letters in een hippe kleur of een leuk patroon zoals marmer of zebra. Maak het af met glitters, plakroosjes, diamantjes of andere versieringen. Zo heb je ook nog eens iets leuks te doen op de zondag. Maak er een leuke activiteit van met de kids of met je vriendinnen. Creativiteit is de beste therapie!

  Houten letters Action

  Zoek je do-it-yourself (DIY) spullen of decoraties, dan denk je natuurlijk aan de Action. De winkel is goedkoop en je kunt er bijna alles kopen. Maar hebben ze ook houten letters? Ja zeker! Nu verschilt het aanbod van de Action nog wel eens. Zo nu en dan hebben ze kleine houten lettertjes om te gebruiken voor op kaarten of ter versiering. Ook verkopen ze houten blokken met letters erop. Alhoewel ze de losse varianten om neer te zetten niet altijd verkopen, is het wel leuk om even langs de decoratie afdeling te lopen. De Action heeft vaak ook andere leuke alternatieven.

  Houten letters Xenos

  Yep, de Xenos verkoopt houten letters. Of nou ja, ze zijn van karton maar zijn er niet minder stevig om! Ideaal om lekker op los te gaan met je verfkwast. Loop meteen even langs de knutselafdeling en haal wat leuke kraaltjes en glitters om de letters helemaal te customizen. Ook verkopen ze kleine houten lettertjes ter versiering.

  Houten letters Hema

  Wil je houten letters bij de Hema kopen? Op dit moment verkopen ze deze helaas niet. Wel verkopen ze een paar andere leuke dingen: folie ballonnen met letters en cijfers (leuk voor je verjaardag) en glitterstickers met letters en cijfers.  

  Ook te koop bij bouwwinkels?

  Alhoewel bouwmarkten natuurlijk wel hout verkopen, verkopen ze houten letters meestal niet. Houten letters bij de Karwei kopen? Die hebben ze helaas niet. Ze hebben wel leuke plakletters voor op muren of andere oppervlakken, en letterborden. Hetzelfde geldt voor houten letters bij de Gamma en bij de Praxis. Ook zij hebben enkel plakletters. En de Ikea dan? Bij deze hippe winkel zou je het eigenlijk wel verwachten, maar ze hebben ook enkel letterborden. Houten letters van de Ikea zijn er helaas niet.

  Scrabble letters zelf versieren

  Ben je op zoek naar houten letters voor Scrabble? Je kunt in meerdere online shops scrabble letters van hout bestellen. Dat is best leuk, want zo kun je met verschillende lettertypes en stijlen werken. Of koop simpele houten lettertjes en versier ze helemaal zelf. Zo maak je je eigen unieke Scrabble spel. In sommige knutselwinkels en wellicht ook bij de Action verkopen ze lettertjes die erop lijken. Deze kun je eventueel ook gebruiken voor Scrabble. 

  Kies voor veelzijdige decoratie

  Je kunt er dus van alles en nog wat mee doen. Ze zijn op veel plekken te koop en je kunt ze ook online bestellen. Geef je kamer een warme touch met houten letters, of koop een gekleurde variant om het eigen te maken. Nog leuker: versier ze zelf en gebruik ze voor van alles en nog wat. Spel er je eigen naam mee, maak er een naamplaatje van voor bij de voordeur of bedenk wat anders creatiefs. Je kunt ze dus helemaal uniek maken met verf en knutselversieringen en op alle mogelijke manieren gebruiken.

  Advertentie