Hoekbureau zwart kopen: welke opties heb je?

Laatst bijgewerkt: 7 oktober 2021

Er wordt behoorlijk wat afgezocht naar bureaus en dan vooral een hoekbureau zwart. Dit heeft alles te maken met dat thuiswerken steeds normaler wordt. We zitten steeds meer thuis op kantoor. Werken in de huiskamer of slaapkamer is niet altijd effectief gebleken. Veel mensen werken ongemakkelijk aan de eettafel. Een ander zit met de laptop op de bank in de woonkamer. Er zijn te veel afleidingen en je hebt geen comfortabele en gescheiden werkplek. Een speciale kantoorkamer is dan ook helemaal geen slecht idee. Een ergonomische lederen bureaustoel, een koffiemachine op de bijzettafel en natuurlijk dat mooie hoekbureau zwart. Ook als je geen kamer over hebt kun je in je woonkamer of slaapkamer een prima gescheiden werkplek creëren met bijvoorbeeld een bamboo scherm en een praktisch hoekbureau zwart.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waar let je op bij de aankoop van een zwart hoekbureau?

  Een goed hoekbureau is heel handig om thuis aan te werken. Het wordt alleen wel even zoeken om een passend hoekbureau te vinden. De kans is groot dat je een hoekbureau wilt wat precies bij de rest van je interieur past.

  Waar komt het te staan?

  Als eerste moet je even overwegen of het door jou gekozen bureau altijd op zijn plek kan blijven staan. Is het nodig om het bureau iedere dag weer op te ruimen omdat het eigenlijk in de weg staat? En heb je een groot bureau nodig of is een model wat groot genoeg is om een laptop op kwijt te kunnen ruim genoeg?

  Past het bij het interieur?

  Het uiterlijk van het bureau speelt uiteraard ook een grote rol. Met een zwart hoekbureau kan je alle kanten op. Het past eigenlijk in iedere woonstijl. Je zou dan kunnen kiezen voor een zwart hoekbureau met poten van staal of met warme houten poten. Dit hangt natuurlijk volledig af van waar het komt te staan. Plaats je het in de woonkamer, dan heb je al veel andere meubels staan die misschien niet matchen met een zwart hoekbureau. Bijvoorbeeld als de huidige meubels van warm of licht hout zijn. Ga je een compleet nieuwe werkkamer inrichten? Dan heb je dit probleem minder.

  Verstelbare poten

  Het is ook handig om te kiezen voor een bureau met verstelbare poten. Mocht je vloer niet helemaal recht blijken te zijn, dan kan je de poten eenvoudig verstellen. Zo voorkom je dat je werkt aan een bureau wat voortdurend staat te wiebelen.

  Tips voor accessoires

  Heb je nog wat meer ruimte nodig maar niet genoeg plek in je huis voor een groot zwart hoekbureau? Dan kan je ervoor kiezen om een schappenkast of wandrek aan de muur te hangen. Omdat het oog ook wat wil, kies je voor een zwarte variant die precies bij je bureau past.

  Wat ook nog belangrijk is om een eigen design werkplek in te richten is de lichtval in de kamer. Zeker als je vaak in de avond thuiswerkt of liever vroeg in de ochtend begint, is een bureaulamp zeker geen overbodige luxe. Door fijne verlichting kan je makkelijker werken. Erg leuk bij een hoekbureau zwart is een industriële lamp. Over deze stijl vertellen we je nu meer.

  Industrieel hoekbureau

  Een zwart hoekbureau heeft vaak een industriële look. Dit maakt het een prachtige blikvanger in de ruimte. Het ziet er onwijs gaaf uit, zonder al te veel poespas. Een praktisch bureau met een industriële look.

  Met de keuze voor een hoekbureau heb je ook nog de mogelijkheid om er twee werkplekken van te maken. Of je plaatst er een printer op. Wil je een vast beeldscherm op je bureau kwijt, dan kan je het beste kiezen voor een bureau met een diep bureaublad van minimaal 60 cm. Gebruik je alleen een laptop dan heb je meer dan genoeg aan een diepte van 50 cm.

  Topper onder de industriële hoekbureaus: Ikea Galant zwart

  Kies je voor een hoekbureau, overweeg dan eens het Ikea Galant hoekbureau zwart. Dit ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook nog eens heel betaalbaar. Omdat je kiest voor goede kwaliteit haal je een bureau in huis wat wel tegen een stootje kan!

  Het Ikea Galant hoekbureau is minimalistisch. Het voordeel hiervan is dat je onder het bureau nog ruimte hebt om dingen neer te zetten. Hierbij kan het gaan om je desktop, maar je kan er ook het speelgoed van je kinderen onder kwijt.

  Moet je veel papieren opbergen, dan is dit bureau voor jou waarschijnlijk geen optie. In dat geval kan je beter kiezen voor een hoekbureau wat enkele lades heeft. Hierin kan je dan al je papieren en nog wat andere spullen kwijt.

  De perfecte werkplek met een hoekbureau zwart

  Wil je een eigen thuiswerkplek creëren? Een hoekbureau is de ideale manier om dit te doen. Mede om de ruimte efficiëntie, maar het is ook nog stijlvol en mooi. Hierdoor is het geen enkel probleem om jouw thuiswerkplek in de keuken of woonmaker te creëren. Thuiswerken? Kom maar op. Met een prachtig hoekbureau zwart zit je straks met plezier achter je bureau te werken!

  Veelgestelde vragen

  Waar kan ik een zwart hoekbureau kopen?

  Wil je een hoekbureau aanschaffen, kijk dan vooral even bij de Ikea. Kies je bijvoorbeeld voor het Ikea Galant hoekbureau zwart, dan heb je daar ruimte genoeg aan om met twee mensen thuis te werken. Ikea gaat voornamelijk voor minimalistische bureaus. Hierdoor heb je zo min mogelijk afleiding en je hebt nog ruimte over onder het bureau. En je betaalt er niet de hoofdprijs voor.

  Van wat voor materiaal is een hoekbureau zwart gemaakt?

  Er zijn meer dan genoeg hoekbureaus in het zwart om uit te kiezen. Veel van deze zijn gemaakt van metaal. Hiermee creëer je een industriële look. Maar ook houten hoekbureaus zwart zijn een echte eyecatcher voor je kantoorplek.

  Kan ik met twee personen aan een hoekbureau zwart werken?

  Dit hangt helemaal af van de grootte van het hoekbureau. Een klein hoekbureau is meestal precies voor een persoon met wat extra werkruimte. Kies voor een hoekbureau zwart groot als je met z’n tweeën eraan wilt werken. Het grootste hoekbureau is ongeveer 300 x 300 cm. Hier kun je prima samen aan werken.

  Advertentie