Deze stukken gereedschap heeft iedere tuinier nodig!

Laatst bijgewerkt: 29 december 2022

Op dit moment is het natuurlijk niet echt weer om in je tuin te zitten of om er bezig te zijn. Maar als je een grote tuin of veel grond hebt, zul je het toch moeten onderhouden, ook in de herfst en winter. En als het straks weer lente wordt, ga jij je tuin waarschijnlijk uitgebreid aanpakken om deze weer klaar te maken voor het zomerse weer. Hier heb je uiteraard wel het juiste gereedschap voor nodig. In dit artikel zetten we de meest handige stukken gereedschap voor de tuinier op een rij!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Je tuin of erf makkelijk schoonhouden

  Heb jij veel bomen rondom je huis of op je erf staan? Dan krijg je natuurlijk veel te maken met vallende bladeren, vooral in dit seizoen. Iedere dag vegen heeft niet zo veel zin en is ook nogal zonde van de tijd, maar met behulp van een bladblazer wordt dit klusje ineens een stuk makkelijker en sneller. Bladblazers zijn er in verschillende varianten te krijgen, afhankelijk van hoeveel grond je hebt en wat voor blaaskracht je nodig hebt. Er bestaan daarnaast ook nog bladblazers met een zuigfunctie of een snipperfunctie, wat super handig kan zijn voor bijvoorbeeld snoeiafval. Ten slotte bestaan er elektrische bladblazers, accu bladblazers en benzine bladblazers. Voor professioneel gebruik of een grote tuin of erf zijn benzine bladblazers het meest geschikt. Accu- en elektrische bladblazers zijn ideaal voor een kleine tot middelgrote tuin. 

  Je gras maaien zonder gedoe

  Heb je een groot stuk gras in je tuin of bij je erf, dan kan het maaien nogal veel tijd in beslag nemen. Vooral in de lente en zomer, wanneer het gras extra hard groeit. Dat wil je natuurlijk niet allemaal bij hoeven te houden met een handgrasmaaier. Gelukkig bestaan er vandaag de dag verschillende soorten handige elektrische grasmaaiers. Deze hoeven ook niet aangesloten te worden met een kabel, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt. Elektrische maaiers werken vaak op een accu. Twijfel je een beetje of een elektrische grasmaaier geschikt is voor jouw tuin en wat voor een je het beste kunt kopen? Ga dan naar een specialist in tuingereedschappen toe, zoals Keizers. Een gespecialiseerde verkoper kan je altijd goed advies geven, zodat je weet dat je met het juiste product naar huis gaat!

  Weg met dat onkruid 

  Nog zo’n klusje waar niemand eigenlijk ooit zin in heeft: onkruid wieden. Vooral het onkruidvrij maken van je terras en oprit is een taak die veel tijd kost. Gelukkig hoef je dit vandaag de dag niet meer allemaal met de hand te doen. Je kunt verschillende gereedschappen inzetten om sneller van je onkruid af te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een onkruidbrander of een onkruidborstel. Wil je nog minder hoeven te doen en nog sneller klaar zijn? Dan kun je ook gaan voor een onkruidborstelmachine. Zo’n onkruidborstel bestaat uit draden van staal of nylon. Ze borstelen over de bovengrondse delen van het onkruid, waardoor het zo weg is. Een onkruidborstelmachine werkt op een accu of op benzine, dus je hoeft geen rekening te houden met een snoer. Een onkruidborstel met accu is relatief stil, dus je zult in ieder geval geen commentaar krijgen van je buren als je hiermee aan de slag gaat. Daarnaast heeft een onkruidborstelmachine op accu minder onderhoud nodig dan een machine op benzine. Het enige waar je rekening mee moet houden als je onkruid verwijdert met een onkruidborstelmachine, is dat je de bestrating zou kunnen beschadigen. 

  Veelgestelde vragen

  Waar moet je op letten bij een bladblazer?

  Houdt bij het kiezen voor een bepaalde bladblazer vooral rekening met de specificaties en de blaaskracht. Maar ook het gewicht is belangrijk, je moet hem natuurlijk wel kunnen tillen!

  Hoe sterk moet een bladblazer zijn?

  Een blaasvermogen tot 250 kilometer per uur gebruik je voor het wegblazen van droge bladeren in een kleine tot middelgrote tuin. Bij natte bladeren heb je al een vermogen van 250 tot 300 kilometer per uur nodig.

  Welk gereedschap gebruik je voor onkruid?

  Onkruidbranders, onkruidborstels, onkruidborstelmachines of een voegenkrabber kun je gebruiken voor het verwijderen van onkruid.

  Advertentie