De voor- en nadelen van een dubbelstaafmat hekwerk

Laatst bijgewerkt: 15 augustus 2023

Misschien ken je dit hek al wel, misschien ook niet, we gaan het hebben over een dubbelstaafmat hekwerk. Dit is een hekwerk die bestaat uit spijlen, zowel horizontale als verticale spijlen. Hierbij zijn de horizontale spijlen dubbel. Hieronder gaan we het hebben over de voor- en nadelen van een dubbelstaafmat hekwerk.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Duurzaam

  Het eerste voordeel van een dubbelstaafmat hekwerk is dat deze hekken erg duurzaam zijn en dus lang mee gaan. Of het nou regent of sneeuwt, dit hekwerk is tegen alle weersomstandigheden bestemd. Ook zal dit hekwerk niet snel gaan roesten en zal er ook niet snel corrosie optreden. 

  Veilig

  Verder is dit type hek ook nog eens erg veilig, het is lastig om over dit hek heen te klimmen en eronder door of er tussen door gaat al helemaal niet. Als je dit hek om je huis heen zet is de kans dus kleiner dat een dief zal proberen je huis te beroven omdat er nog een extra stap van moeite zit tot hij het huis kan betreden.

  Onderhoud

  Dit hekwerk is ook gemakkelijk te onderhouden, je hebt er eigenlijk vrijwel geen onderhoud aan, wat je bijvoorbeeld wel bij een houten hekwerk hebt. Als het hek erg vies is kun je hem hooguit even wassen met water en zeep, maar je hoeft dit type hek niet te beschilderen of te behandelen. Ben je benieuwd naar dit type hek? Kijk dan eens naar het dubbelstaafmat hekwerk van Hekkenwereld.

  Privacy

  Een nadeel van dit hek is wel dat je weinig privacy hebt, door de spijlen kan je in principe door het hek heen kijken. Dit maakt het dus een minder goede keuze als je op zoek bent naar een hek die bijvoorbeeld de scheiding tussen twee tuinen creëert. Kijk voor een ander type hek eens bij het hekwerk van Hekkenwereld.

  Geluid

  Omdat het hek open is, zal er ook nog steeds veel geluid doorheen komen. Als je dus op zoek bent naar een hek die ook nog een beetje het geluid tegen houdt, dan is dit hek niet voor jou bestemd. 

  Aan de dubbelstaafmat hekwerk zitten veel voordelen, zo is dit hekwerk erg duurzaam en is het bestand tegen alle weersomstandigheden. Het is ook een veilig hek en heeft weinig onderhoud nodig. Wel heb je weinig privacy met dit hek en kan geluid er nog makkelijk doorheen komen doordat het hek in principe open stukken heeft.

  Advertentie