Drank dispenser kopen?

Laatst bijgewerkt: 2 oktober 2021

Een drankdispenser wordt gebruikt om met drank te vullen zodat deze vrij van vuil en insecten blijft en de drank langer goed blijft. Zeker in de zomer is een drankdispenser onmisbaar. Met name in de horeca wordt hier veelvuldig gebruik van gemaakt.

Maar ook jij kan veel plezier hebben van een drankdispenser. Heerlijk als je op een warme zomerdag in de tuin of op je balkon zit en je wilt graag een lekker koel drankje bij de hand hebben. Met een gekoelde drank dispenser heb je dit altijd binnen handbereik.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waarom een drank dispenser?

  Een drank dispenser wordt ook wel limonade tap genoemd. Het is een soort van glazen pot of vat waar vanonder een kraantje aanzit. Dit vat kan je vullen met je favoriete drank en door het kraantje kan je heel eenvoudig een glaasje tappen.

  Het voordeel van een drank dispenser is natuurlijk dat er niets in de drank kan komen. Je hoeft niet bang te zijn voor vervelende wespen die in de buurt van het zoete drankje blijven hangen. Ook voor andere insecten is er geen mogelijkheid om in de drank dispenser te komen.

  Drink je niet genoeg? Ook dan is een drank dispenser ideaal. Je vult deze met heerlijke limonade of water met een smaakje, gooit er wat ijsklontjes in en je hebt urenlang koud water. Het ziet er zo veel aantrekkelijker uit om te drinken. Een goede stimulus dus voor als je te weinig drinkt.

  Drank dispenser kopen

  Wil je zelf een drank dispenser kopen, dan wil je daar waarschijnlijk niet al te veel geld voor kwijt zijn. Het is niet meer dan normaal om de aanbiedingen in de gaten te houden. Waar je het beste kunt kijken? De beste kans op een mooie drank dispenser heb je bij winkels zoals de Xenos of Blokker. Vooral bij de Blokker zijn er regelmatig aanbiedingen voor dit soort producten. Wil je een zeer goedkope dispenser kopen? Dan ben je bij de Action of de Big Bazar aan het juiste adres. Kies voor een plastic dispenser met leuke kleurtjes en palmboompjes erop, of voor een sterke glazen dispenser.

  Voor een echt uitgebreid model zal je naar een speciaalzaak moeten of je moet online op zoek gaan. In de winkel kan je over het algemeen wel de standaardmodellen vinden. Ben je echt op zoek naar een professionele drank dispenser, dan staat het internet je goed bij. Of neem eens een kijkje bij de groothandel.

  Een drank dispenser kopen, waar let je op?

  Er zijn wat dingen om op te letten als je een drank dispenser wilt kopen. Over het algemeen worden ze gebruikt in de horeca. Vooral bij buffetrestaurants zijn drankdispensers niet weg te denken. Dit komt doordat het er bij buffetten om draait dat gasten zelf hun gerechten pakken.

  Een lekker drankje hoort daar natuurlijk ook bij. Om welke drank het ook gaat, je kan drankdispensers voor ieder soort drank gebruiken. Om de drank koel te houden wordt er gebruik gemaakt van een gekoelde drank dispenser.

  In de horeca gebruikt men vaak de drank dispenser voor aan de muur. Het voordeel hiervan is dat deze niet veel plaats inneemt. Voor bepaalde soorten sterke drank is er de sterke drank dispenser. Hieruit kan je zelf je glaasje sterke drank tappen om bijvoorbeeld een mixdrankje te drinken.

  Voor welke drank gebruik je de drank dispensers?

  Om te beginnen is het heel belangrijk om te weten voor welk soort drank je de drank dispenser gaat gebruiken. Gaat het voornamelijk om gekoelde drank te serveren, kies dan voor een gekoelde drank dispenser.

  Melk bijvoorbeeld moet koel worden gehouden. Dit is ook het geval bij jus d’orange en andere verse sappen. Er zijn ook speciale dispensers om warme dranken zoals koffie en thee in te serveren. Wil je de dispenser gebruiken voor alcoholische drankjes, kies dan voor een speciale sterke drank dispenser.

  De inhoud

  Het is ook erg belangrijk om bij een drank dispenser kopen eraan te denken hoe groot deze moet zijn. In de horeca wordt meestal gebruikgemaakt van drank dispensers met een inhoud van 10 liter. Vaak hangen deze drankdispensers aan de muur zodat ze weinig ruimte innemen.

  Wil je de drank dispenser particulier gaan gebruiken, dan heb je meer dan genoeg aan een exemplaar met 4 liter inhoud. Hiermee kan je zowel jezelf als je gasten de hele middag of avond van de heerlijkste drankjes voorzien.

  De prijs

  Wil je de drank dispenser maar heel af en toe gebruiken, dan wil je er een die goedkoop is. Hoe meer inhoud en hoe meer opties, bijvoorbeeld de mogelijkheid om er gekoelde drank mee te kunnen serveren, hoe hoger de prijs.

  Het doel waarvoor je de drank dispenser wilt gaan gebruiken is dus van invloed op de aankoopprijs. Wil je de drank dispenser alleen gebruiken voor kinderfeestjes om siroop uit te kunnen tappen, dan heb je meer dan genoeg aan een drank dispenser die goedkoop is. Bijvoorbeeld van plastic.

  Een mooie drank dispenser hoeft niet duur te zijn

  Ze zijn al een tijdje op de markt. De afgelopen jaren is de drank dispenser een enorme trend geweest. Bedrijven hebben ze flink ingekocht waardoor er dan ook nog veel dispensers over bleven. Daarom merkte je al snel bij zaken als de Hema dat de prijzen drastisch omlaag gingen. Dit heeft overigens ook te maken met de zomerse hitte van de afgelopen jaren. Wie wilt er nu geen drank dispenser om lekker koel te blijven in de zomer? Ook daarom stunten bedrijven steeds meer met dit product. Zelfs glazen drank dispensers met luxe anti-roest kraantjes koop je al onder de 10 euro.

  Veelgestelde vragen

  Wat is een drank dispenser?

  In een drank dispenser bewaar je drinken, zoals water, verse jus d’orange, limonade, sterke drank of zelfs koffie. Het is een soort glazen of plastic vat met een kraan eraan. Met de kraan tap je de drank. Voor de verschillende soorten dranken, zoals warm en koud, kun je verschillende dispensers kopen.

  Welke drank kan er in een drank dispenser?

  Je kunt er eigenlijk alle dranken wel in bewaren. Er zijn namelijk verschillende varianten drank dispensers. Speciale om je drank koel in te houden, modellen waarmee je warme drank kan serveren en modellen waarmee je beide kan omdat ze een instelbare temperatuur hebben.

  Wat kost een drank dispenser?

  De prijzen van drank dispensers zijn nogal verschillend. Er zijn hele luxe dispensers te vinden, maar ook goedkope van onder de 10 euro. Zoek je een drank dispenser die goedkoop is, dan is het verstandig om de aanbiedingen in de gaten te houden. Of je koopt een drank dispenser goedkoop bij winkels zoals de Action of Big Bazar.

  Advertentie