Wat zijn de beste draadloze boormachines? 

Laatst bijgewerkt: 29 december 2022

Geen gereedschapskist voor thuis is compleet zonder de beste accuboormachines. Ze zijn eindeloos bruikbaar, of je nu flat-pack meubels in elkaar zet, basisreparaties uitvoert, een tv monteert of nieuwe jaloezieën of gordijnen ophangt. Het is het gemak dat ze zo handig maakt. Zo kom je gemakkelijk op plekken waar een grotere boormachine op netstroom niet past en ga je aan de slag zonder je zorgen te maken over de kabel of het vinden van een stopcontact. Wil je een vlonder of een verhoogd bed in de tuin samenstellen? De accuboormachine is je nieuwe beste vriend. Een draadloze boormachine kopen is daarom een goed idee, kies voor een van de onderstaande opties!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Black + Decker 18 V Cordless 2-Gear Combi Hammer Drill

  De Black + Decker 18V-combiboormachine is een geweldige allrounder voor het aanpakken van een verscheidenheid aan huishoudelijke klussen, en is ook sterk genoeg voor licht metselwerk en metaalwerk, dankzij een hamerboorsnelheid van 21.000 BPM. Deze lichtgewicht boormachine heeft tien verschillende koppelinstellingen en een variabele snelheid met twee versnellingen (max. 1.400 tpm), zodat je prioriteit kunt geven aan controle en precisie of snelheid, afhankelijk van de klus. Volgens Black + Decker houdt de 18V lithium-ionbatterij meer dan 80% van zijn lading vast gedurende 90 dagen, je hoeft de accu dus amper op te laden. 

  Makita DHP458Z

  De DHP458Z geeft je meer kracht en een aantal professionele functies voor een prijs die nog steeds redelijk is, hoewel je extra moet betalen voor een compatibele batterij en oplader. Toch kun je beide gebruiken met elke andere Makita-kit die je bezit en het is moeilijk om te mopperen over de resultaten. Hij raast door zacht- en hardhout en werkt binnen enkele seconden door baksteen, en zelfs de grootste uitdaging – beton – houdt het niet lang uit bij deze boormachine. Zorg er wel voor dat je oordoppen draagt, want deze kan behoorlijk luid worden.

  Bosch UniversalImpact 18V

  Als je maar één boor wilt kopen, dan is dit degene die zo ongeveer alles doet. Dankzij de versnellingsbak met twee versnellingen, 20 koppelinstellingen en slagmodus is hij klaar om alles aan te pakken, van schroeven rechtstreeks in naaldhout tot het maken van Rawlplug-gaten in baksteen. het deed uiteindelijk zijn werk. Het is gemakkelijk te gebruiken, met een slim sleutelloos boorkopontwerp dat je een goede vergrendeling op je schroevendraaier of boor geeft, en de instelring en drukgevoelige trekker geven je veel controle. 

  Bosch EasyDrill 1200

  Deze boormachine van Bosch houdt het licht en eenvoudig, met 15 koppelinstellingen, een gestroomlijnd ontwerp en een accu die in de handgreep past. Het werkt comfortabel in ruimtes waar andere oefeningen een beetje moeilijk kunnen zijn. Toch is het een ongelooflijk efficiënte kleine drilboor, die moeiteloos door hout boort en zelfs metselwerk goed laat zien, hoewel je wat druk moet uitoefenen en het gaat nogal traag. We waren bang dat de snelspanboorkop geen goede grip zou krijgen op boren, maar in de praktijk hield hij stevig vast met weinig slippen. Of het nu gaat om boren of schroeven, de motor geeft het niet snel op. 

  Advertentie