Verschillende soorten douchedeuren 

Laatst bijgewerkt: 21 juni 2023

Tijdens de inrichting van een nieuwe badkamer zijn er een hoop zaken waar je over moet nadenken en rekening mee moet houden. Een van die dingen is het kiezen van een douchedeur. Wellicht is een douchedeur van Badkamerplanet precies waar jij naar zoekt. Het klinkt misschien heel simpel, maar er zijn er toch nogal wat om uit te kiezen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van douchedeuren. 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Draaideur 

  Een draaideur is zeker veel voorkomend in een badkamer en terecht ook, want het brengt een hoop voordelen met zich mee. Het is voornamelijk een stuk goedkoper dan andere type deuren en ze kunnen beide kanten op draaien. Als je dus iets minder ruimte in de badkamer hebt, kun je ervoor om de deur naar binnen te laten draaien en je zult merken dat dit een hoop scheelt. De andere kant op draaien kan dus uiteraard ook, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat er geen meubels of dergelijke beschadigd worden. De draaideuren zijn ook in verschillende afmetingen beschikbaar en je kunt van tevoren dus al goed nagaan of de deur past in jouw badkamer. Er zijn ook genoeg specialisten die je hierbij kunnen helpen, zodat je zeker weet dat het meteen goed wordt aangepakt.  

  Vouwdeur 

  De schuifdeur wordt doormiddel van een rails in elkaar geschoven en dat maakt het erg gemakkelijk om te gebruiken en ook de installatie duurt daarom niet erg lang. Door de strakke afwerking en het feit dat deze deur ook ruimte vriendelijk is, zorgt het ervoor dat velen hem erg praktisch vinden. Eerst werd deze deur alleen gekozen als er geen ruimte was, maar tegenwoordig wordt de vouwdeur steeds populairder in de badkamer. Het is dus zeker de moeite waard om even te kijken of dit een optie voor je is. Vaak helpt het om simpelweg naar verschillende ontwerpen te kijken. Op deze manier kun je zien of je het wat vindt of juist totaal niet. 

  Schuifdeur

  Als laatste heb je nog de welbekende schuifdeur. Ook deze is erg geliefd in de badkamer. Het schuifsysteem heeft vele opties, want als je een wat bredere douche hebt, kun je ervoor kiezen om zelfs een dubbele schuifdeur te plaatsen. Doordat er niet gedraaid hoeft te worden met de deur zorg je ook nog eens voor een hoop ruimtebesparing. Een schuifdeur kun je als het ware ook eigenlijk nooit open laten staan waardoor er iemand last van zou kunnen hebben. Een schuifdeur is ook overal te plaatsen, je kunt het dus ook hebben in de woonkamer. Zo zorgt het voor een geheel in het interieur. Uiteindelijk maakt het helemaal niet uit wat voor soort douchedeur je kiest, zolang je er zelf maar tevreden mee bent en vooral goed gebruik van kunt maken. 

  Advertentie