Wat zijn de beste deurtrends van 2023? 

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

De deur is een van de oudste uitvindingen van de mensheid. Vele duizenden jaren geleden werd er veel belang gehecht aan het uiterlijk. Dit wordt bewezen door honderden voorbeelden van originele metalen deurbeslag zwart die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Ook vandaag de dag is het nog altijd belangrijk om mooie deuren in huis te hebben. Wil je nieuwe exemplaren kopen? Houd dan rekening met de onderstaande trends! 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Glas-in-lood

  Chique modedeuren zijn versierd met glas-in-loodramen. Ontwerpers bieden een verscheidenheid aan opties. Voor interieurs in historische stijlen kun je opties kiezen met bloemen, bladeren of prachtige patronen. Binnendeuren met ongebruikelijke glas-in-loodramen zullen het moderne ontwerp van het huis verfraaien. De grootste trend op dit vlak is “mozaïek”. Het kan bestaan ​​uit grote of kleine gekleurde glazen rechthoeken van verschillende afmetingen. Je kunt ook kiezen voor deuren met glas-in-lood in geometrische abstractiestijl. Ze vormen een perfecte aanvulling op het volledig witte, minimalistische interieur.

  Breed 

  Besteed aandacht aan deuren met ongewoon brede deurbladen, evenals opties met dubbele vleugels. Bovendien is het niet nodig dat de vleugels dezelfde breedte en hetzelfde ontwerp hebben. Het deurontwerp uit 2023 ziet er bijvoorbeeld origineel uit wanneer een bredere “blinde” vleugel wordt gecombineerd met een vleugel versierd met een glazen inzetstuk. De nieuwste trend zijn modieuze drievleugelige deuren. En nogmaals, een “blank” beweegbaar canvas aan beide zijden wordt aangevuld met vaste transparante glazen deuren. Deze symmetrische deuren passen perfect in klassieke en neoklassieke interieurs. 

  Hout

  Voor eco-design zijn schuifdeuren van licht hout perfect. Ze moeten zo eenvoudig mogelijk zijn met minimale fittingen. Nogmaals, de “gestreepte” opties met inzetstukken van transparant of mat glas zijn relevant. Wil je indruk maken op iedereen die je huis binnenloopt, bestel dan de rustieke houten schuifdeuren trendy binnendeuren. Ze zijn gemaakt van ruwe planken, waarop alle gebreken en zelfs delen van de schors behouden blijven. De meest originele landelijke binnendeuren van 2023 hebben een ongelijke bladrand. Gesmede metalen fittingen dienen als decoratie. Ze passen perfect in het eco-interieur. Deze ontwerpen zullen echter interessant zijn om te combineren met het minimalistische ontwerp van het huis.

  Hoog

  Een grote trend is de hoge deur met een lengte van meer dan 2 meter. Het gebruik ervan helpt om het plafond visueel te verhogen. In dit geval kan de hoogte worden bereikt door zowel een langwerpig deurblad als door het gebruik van een spiegel. Dit laatste kan rechthoekig of halfrond zijn, “blind” of met beglazing. In 2023 zullen dergelijke ontwerpen hipper zijn dan ooit. Modieuze binnendeuren met spiegel zien er elegant uit. Bovendien kunnen ze de natuurlijke verlichting van de kamer verbeteren. Dergelijke glazen elementen van de deurstructuur laten licht door en fungeren als een ander venster. Het zal interessant zijn om te kijken naar het ontwerp van deuren met een glas-in-loodspiegel. Het kan worden gemaakt van stukjes veelkleurig of transparant en mat glas.

  Glas

  Om een ​​modieus interieurontwerp te creëren, wordt voorgesteld om twee supertrends in interieurontwerp te combineren. In plaats van wanden kun je een glazen wand met schuifdeur gebruiken. Met hun hulp kun je de werkruimte scheiden van de ontspanningsruimte in de keuken-woonkamer of de slaapkamer van de logeerkamer. Gestreepte schuifdeuren zien er interessant uit. In dergelijke ontwerpen wordt transparant glas afgewisseld met matte strepen. 

  Advertentie