Dit is waarom je cellofaan zakjes in huis wilt hebben

Laatst bijgewerkt: 23 maart 2022

Wat kun je nu eigenlijk niet met cellofaan zakjes? Cellofaan zakjes zijn doorzichtige hoesjes. Je kunt er van alles mee. Zo bewaar je er, afhankelijk van de grootte, tickets, postzegels, stickers, kaarten, flyers en nog veel meer in. Ze zijn verkrijgbaar vanaf hele kleine formaten tot veel grotere formaten. Dit maakt de zakjes multifunctioneel. Wat kun je precies met cellofaan zakjes en waar koop je ze? Je leest er hier alles over.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat zijn cellofaan zakjes precies?

  Cellofaan lijkt weliswaar op plastic, maar dat is het niet. Het is vrij complex materiaal, maar op zijn simpelst gezegd wordt het vervaardigd uit hout-, katoen- en hennepdeeltjes, een soort papier dus. Daarmee is het direct een stuk milieuvriendelijker dan plastic hoesjes. De cellofaan zakjes, of makkelijker gezegd transparante hoesjes, zijn handig voor van alles en nog wat. Heb je belangrijke documenten die je wilt bewaren of wil je je scriptie inleveren? Of heb je tickets voor een concert die je netjes wilt houden? Dan zijn cellofaan zakjes erg handig. Je kunt ze ook nog gebruiken om andere dingen in te bewaren, zoals stickers, kralen of andere losse onderdeeltjes.

  In welke maten zijn ze verkrijgbaar?

  De maten van cellofaan zakjes lopen zeer uiteen. Zo kun je ze kopen in een formaat van 50 x 75 mm, maar ook 90 x 130 mm of zelfs 420 x 520 mm. Alles daartussenin is mogelijk. In winkels zul je vooral vaste formaten treffen en heb je maar enkele opties. Online vind je speciaalzaken die ze aanbieden in veel meer maten. Zo kun je bijvoorbeeld kijken bij enveloppen webshops. De zakjes werken namelijk ook prima om flyers of brieven in te stoppen.

  Nog functioneler met een plakstrip 

  Ben je op zoek naar cellofaan hoezen met plakstrippen? Deze zijn op veel plekken verkrijgbaar. Vooral als je iets waardevols wilt bewaren of belangrijke papieren veilig wilt stellen, zijn cellofaan zakjes die zelfklevend zijn een must. Je stopt het betreffende in het zakje en maakt de hoes eenvoudig dicht met een plakrandje.

  Welke kleuren zijn er?

  Je zult de cellofaan hoesjes vooral in een transparante uitvoering vinden. In de winkels vind je vooral cellofaan zakjes transparant. Cellofaan hoesjes met kleurtjes of printjes zijn zeldzaam. Je kunt ze wel vinden op sites als Amazon, AliExpress en Wish. Hier koop je schattige zakjes met patroontjes, zoals polka dots of roze hartjes. Leuk om iets waardevols in te bewaren of om iets in cadeau te doen.

  Cellofaan zakjes, waar kopen? 

  Je kunt de transparante hoezen op veel plekken kopen. Cellofaan zakjes Wibra of Xenos kopen? De Wibra en Xenos verkopen veel knutsel- en hobbyspullen, maar helaas geen cellofaanzakjes. Hetzelfde geldt voor cellofaan zakjes Hema en cellofaan zakjes Zeeman. Ook hier zijn ze helaas (nog) niet te vinden.

  Cellofaan zakjes Blokker

  Er is ook goed nieuws! De Blokker verkoopt wel cellofaan zakjes. Momenteel verkopen ze de formaten 24 x 10 cm, 16 x 16 cm en 13 x 9,5 cm. Het zijn allemaal transparante zakjes en je koopt ze per 20 of 25 stuks. Cellofaan zakjes met plakstrip nodig? Die hebben ze! De prijzen hiervoor liggen zo tussen de 6 en 7 euro. Heb je geen tijd om naar de Blokker te gaan? Je koopt ze ook gewoon online in de webshop.

  Cellofaan zakjes Action

  Tot nu toe heeft de Action nog geen cellofaan zakjes. Wel hebben ze veel school- en kantoorspullen, zoals memoblokken, A4 papier of documentenmappen. Je kunt altijd even bij je lokale vestiging kijken of ze een alternatief verkopen. En zoals het altijd bij de Action gaa t, ben je er eenmaal binnen, ga je tóch met allerlei handige dingen weer naar buiten… 

  Cellofaan zakjes groothandel 

  Ook bij de groothandel kun je cellofaan hoesjes kopen. Het hangt er natuurlijk wel vanaf naar welke groothandel je gaat en of je er ook als particulier heen mag. Cellofaan zakjes Makro? Die zijn er helaas niet, omdat de Makro zich meer focust op eten en drinken. Online zijn wel veel knutsel- en hobbygroothandels te vinden. Hier kun je grote aantallen cellofaan zakjes inkopen. Daarnaast vind je nog allerlei andere handige spullen, zoals plastic hoesjes of versieringen voor je zakjes zoals stickers. Heb je de cellofaan hoezen nodig voor zakelijk gebruik? Kies dan voor een groothandel voor bedrijven, zoals TWM. Hier vind je online een groot aanbod aan hobby,- kantoor- en knutselartikelen. Dit is vooral handig als je groot wilt inkopen of het al snel geleverd wilt hebben.

  Cellofaan zakjes snoep

  Zoals gezegd kun je de hoesjes echt voor heel veel dingen gebruiken. Je kunt zelfs cellofaan zakjes voor koekjes gebruiken! Zo kun je ze veilig bewaren. Of gebruik er een voor traktaties. Viert je kind binnenkort zijn of haar verjaardag op school? Stel een zakje samen met lolly’s, snoeparmbanden en tum tums. Of ga voor een gezonde snack en stop er besjes en andere stukjes fruit in. Hiervoor zijn cellofaan zakjes met bodem ideaal. 

  Een milieubewuste keuze

  Zeker in deze tijd waarin we zoveel mogelijk doen om aan het milieu te denken, zijn cellofaan zakjes een must-have. Waarom zou je nog plastic zakjes of hoesjes gebruiken, wanneer je ook voor natuurlijker materiaal kunt kiezen? Daarnaast kun je er dus van alles in bewaren. Stel je belangrijke documenten erin veilig, of bewaar er eten in om het houdbaar te houden. Je koopt ze voor een niet al te dure prijs per 20 stuks bij de Blokker of online bij een hobbyzaak.  

  Advertentie