Een buitenkleed met patronen; hoe maak je de juiste keuze?

Laatst bijgewerkt: 16 mei 2023

De zon begint te schijnen en de temperaturen stijgen. Tijd om de tuin of het balkon weer gezellig te maken! Een buiten vloerkleed met patronen kan een geweldige toevoeging zijn om de buitenruimte extra sfeer te geven. Maar hoe kies je het juiste buitenkleed? In dit artikel geven we je enkele tips en adviezen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Van kleuren en patronen tot materiaal en afmetingen, we behandelen alles wat je moet weten om het perfecte buitenkleed te vinden. Lees verder voor onze handige tips en maak jouw buitenruimte helemaal af!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Patronen en kleuren

  Bij het kiezen van een tuin vloerkleed met patronen is het belangrijk om te kijken naar de kleuren en patronen zelf. Het kleed moet immers passen bij de stijl van jouw buitenruimte. Kies daarom voor kleuren en patronen die goed bij de rest van jouw inrichting passen. Hiermee maak je het kleed een mooie aanvulling op de rest van jouw buitenruimte.

  Materiaal

  Het materiaal van het kleed is ook een aspect om op te letten. Het kleed moet namelijk bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, zon en wind. Kies daarom voor synthetische vezels of een kunststof zoals PVC. Dit materiaal is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Daarnaast moet het kleed makkelijk schoon te maken zijn en niet snel vervagen door de zon.

  Afmetingen

  Voordat je een buitenkleed aanschaft, moet je de afmetingen van jouw buitenruimte meten. Zo weet je zeker dat het kleed goed past en niet te groot of te klein is. Houd er rekening mee dat je bij een eettafel vaak een groter kleed nodig hebt dan bijvoorbeeld bij een loungeset. Maak dus de juiste keuze!

  Antislip

  Wanneer het kleed nat wordt, kan het glad worden. Om te voorkomen dat je uitglijdt, kun je kiezen voor een antislip kleed. Deze kleden hebben een speciale onderlaag waardoor het kleed niet verschuift en stabiel blijft. Dit voorkomt ongelukken en maakt het gebruik van het kleed veiliger.

  Onderhoud

  Een buitenkleed heeft vaak wat meer onderhoud nodig dan een gewoon kleed. Maak het kleed regelmatig schoon om vuil en vlekken te verwijderen. Kies voor een kleed dat makkelijk schoon te maken is, bijvoorbeeld met een sopje van water en zeep. Laat het kleed goed drogen voordat je het weer neerlegt.

  Budget

  Tot slot moet je natuurlijk rekening houden met je budget. Er zijn buiten vloerkleden in verschillende prijsklassen, van enkele tientjes tot enkele honderden euro’s. Bedenk van tevoren hoeveel je maximaal wilt uitgeven en zoek hier een passend kleed bij. Zo voorkom je dat je meer geld uitgeeft dan je eigenlijk wilde en blijf je binnen je budget. Met deze tips vind je zeker een geschikt kleed!

  Advertentie