Welk budget heb je nodig voor het inrichten van een woonkamer?

Laatst bijgewerkt: 27 maart 2024

Als je je woonkamer gaat inrichten ‘from scratch’ dan komt daar heel wat bij kijken. Helemaal als er ook nog een nieuwe vloer in moet en alles moet worden gesaust of geschilderd. Als je daarmee klaar bent, moet je op zoek naar een bankstel, een eethoek, en misschien ook nog een dressoir, buffetkast of tv meubel. Dat kan flink in de papieren lopen qua kosten. Gelukkig kun je als je goed zoekt heus wel mooie en goedkope meubelen vinden die ook nog van goede kwaliteit zijn.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Welke stijl gaat het worden?

  Meubelen kun je kopen in tal van stijlen. Als je op zoek gaat naar leuke meubels in Limburg dan ontdek je al vrij snel dat het geen kwestie is van ‘even’ wat uitzoeken. Want wat gaat het worden? Klassiek, modern, kleurrijk of basic? Romantisch, landelijk of met veel metaal en kunststof? Als je in de basis weet waar je naar zoekt dan kun je een groot deel van het meubel aanbod links laten liggen. Het elimineren zorgt ervoor dat je je kunt focussen op wat je mooi vindt en wat binnen je budget past. Nu kan het kiezen en combineren beginnen.

  Neem de tijd voor je keuze

  Meubels uitzoeken doe je doorgaans niet elk jaar. Neem er dus de tijd voor en plan het meubels shoppen niet om vijf uur ’s middags op zaterdag. Je kunt je laten bijstaan door een interieuradviseur als je het lastig vindt om keuzes te maken. Maar het kan ook helpen om gewoon veel te zien en daar uit te filteren wat je mooi vindt en wat goed bij elkaar past. Bedenk dat je je meubels als het even kan meerdere jaren gaat gebruiken. Kies dus niet iets wat je nu wel leuk vindt maar waarvan de kans groot is dat je er over twee jaar op uitgekeken bent. Natuurlijk kun je je roze bank of gele fauteuil dan te koop zetten of weggeven, maar echt duurzaam is het natuurlijk niet. Bovendien kost een nieuwe bank uiteraard opnieuw geld.

  Basics met hippe accessoires

  Als je geen zin of geen geld hebt om ieder jaar nieuwe meubels te kopen, dan kun je ook werken met accessoires. Daarmee geef je je bank een complete make-over. Die comfortabele beige bank ziet er ineens heel anders uit met een kleurige deken of een fleurige grand foulard. Ook met kleurige kussens kun je je bank opfleuren en laten passen bij de kleuren die jij op dat moment mooi vindt. Zoiets kun je ook doen met een bijzettafeltje. Je kunt er een leuk kleed overheen draperen, of je koopt een spuitbus met verf en geeft de tafel een nieuw fris kleurtje. Bedenk dus eerst wat er eventueel nog mogelijk is voordat je je oude spullen afdankt. Recyclen en opnieuw gebruiken is helemaal de trend vandaag de dag.

  Advertentie