Hoe kom je snel van je bouwafval af? 

Laatst bijgewerkt: 21 april 2023

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wist jij dat veel bouwprojecten vertraging oplopen omdat het afvoeren van het bouwafval niet goed geregeld is? Hierdoor kan je bouwterrein vol komen te liggen met rommel en daardoor wordt je ernstig in je bewegingsvrijheid ingeperkt. Het is daarom van groot belang om te zorgen dat het afval dat je produceert, op een effectieve manier afgevoerd kan worden. Ben jij daarom van plan om binnenkort je woning te gaan verbouwen, ga dan nu alvast kijken naar waar je het beste een bouwafval container kunt huren. Wij helpen je alvast door je niet alleen te laten zien waar je snel een container kunt regelen, maar ook waar je op moet letten wanneer je er een gaat bestellen. Zo weet je zeker dat je dit essentiële onderdeel van je verbouwing goed kunt regelen. 

  Huur meteen een container

  Veel mensen besparen op het afvoeren van hun bouwafval en gaan pas een container huren wanneer het afval zich al fors heeft opgehoopt. Dat kost je veel tijd en daarmee ook geld. Zorg er daarom gelijk aan het begin van je verbouwing al voor dat je een container gaat huren. Dit kun je doen door naar de site van Bouwbakkie te gaan. Deze aanbieder snapt dat jij geen werk wilt hebben van je afval en maakt het je daarom zo gemakkelijk mogelijk. Op de site kun je aanklikken wat jij nodig hebt, vervolgens kun je je order plaatsen en gelijk betalen. Bouwbakkie doet er alles aan om de container op het gewenste moment te leveren en na een telefoontje of mailtje, wordt je container ook zo snel mogelijk weer opgehaald. Zo kom je nooit met hopen afval te zitten en kun jij je je op je verbouwing blijven focussen. 

  Welk soort afval moet jij afvoeren? 

  Als je een container gaat bestellen, is het goed om alvast even stil te staan bij welk soort afval je gaat produceren. Weet je nu al dat je een muur gaat slopen? Dan is het zo goed als zeker dat je een puincontainer nodig hebt. Ga je het dak slopen? Dan komt er waarschijnlijk veel hout vrij. Als je een container gaat bestellen, is het goed om per soort afval een container te bestellen omdat je dan kosten kunt besparen. Hoe beter je kunt sorteren, hoe lager de kosten zullen uitvallen. Is het niet goed mogelijk om te sorteren? Neem dan een container voor alle soorten bouwafval. Hou er echter rekening mee dat deze vaak duurder zijn. 

  Voorkom verrassingen

  Hou altijd in je achterhoofd dat je afval maar een keer door je handen moet laten gaan. Bestel daarom ook altijd een paar grote afvalzakken bij Bouwbakkie. Deze kun je inzetten wanneer je containers vol zijn en zo hoef je dus nooit twee keer met je afval te zeulen. De zakken worden vervolgens ook meegenomen door Bouwbakkie.

  Advertentie