Wat is de beste traplift voor jouw situatie?

Laatst bijgewerkt: 1 april 2023

Als traplopen steeds moeilijker wordt, is het goed om je te verdiepen in de mogelijkheden van een traplift. Maar wat is nu de beste oplossing voor jouw situatie? We vertellen je meer over de verschillende aspecten die meespelen bij het kiezen van een traplift. De juiste traplift kopen lijkt misschien ingewikkeld, maar met deze informatie ben jij goed voorbereid.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Een traplift voor jouw trap

  Omdat een traplift op de trap geplaatst wordt, speelt jouw trap een belangrijke rol. Er bestaan twee hoofdsoorten: trapliften voor rechte trappen en trapliften voor trappen met één bocht of meerdere bochten. Trapliften voor trappen met bochten passen over het algemeen ook op rechte trappen, terwijl dat andersom niet zo is. 

  Jouw wensen zijn belangrijk

  Jouw trap is belangrijk, maar jouw wensen zijn misschien nog wel belangrijker. Er bestaan namelijk verschillende soorten trapliftmodellen, elk met eigen voordelen. Zo kun je kiezen tussen een model met een enkele rail of een dubbele rail. De eerste optie is het meest onopvallend. Die enkele rail kan overigens ook opgebouwd worden uit modules. Zo’n modulaire opbouw heeft als voordeel dat de traplift al binnen 48 uur geleverd kan worden.

  Denk naast de uitvoering van de rail ook goed na over wat de traplift allemaal moet kunnen. Enkele voorbeelden zijn een automatisch opklapbare voetensteun en een zitting die automatisch naar de overloop toe draait. Ook belangrijk om te overwegen: wil je de traplift aan de binnenzijde of de buitenzijde van jouw trap met bochten? De binnenzijde, waar de treden het smalst zijn, is het meest ideaal, omdat de trap dan zo goed mogelijk beloopbaar blijft.

  Een tijdelijke traplift?

  Een traplift wordt over het algemeen aangeschaft voor de lange termijn. Maar het kan zo zijn dat je de traplift alleen tijdelijk nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je uiteindelijk verhuist naar een gelijkvloerse woning. Of omdat je de traplift alleen gebruikt tijdens je revalidatieperiode. Het huren van een traplift is dan een goede oplossing. De traplift kan dan voor een periode van minimaal één maand op jouw trap staan. Is de traplift niet meer nodig? Dan laat je deze kosteloos en snel weer verwijderen door de leverancier.

  Advies van een trapliftadviseur

  Voor de mogelijkheden voor jouw situatie vraag je het best advies aan een trapliftadviseur. De adviseur bezoekt je gratis thuis en meet jouw trap tot op een tiende van een millimeter nauwkeurig op. Samen kijken jullie naar jouw wensen en de beste oplossing voor jouw situatie. En je krijgt direct een vrijblijvende offerte. Zo weet jij precies wat er mogelijk is voor jouw trap.

  Advertentie