De beste tips voor het kopen van een tapijt 

Laatst bijgewerkt: 11 januari 2023

Een nieuw tapijt of een nieuwe vloer is niet iets dat we vaak doen, maar als de tijd daar is, of het nu gaat om het bouwen van een nieuw huis, het toevoegen van een aanbouw of gewoon om een ​​kamer een nieuwe look te geven, kan het behoorlijk ontmoedigend zijn om te weten wat om te kiezen, dus hier zijn onze beste tips voor het kopen van een nieuw tapijt. Zo weet je precies welk kleed je het beste kunt kopen op de site van Webkarpet.nl

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Bepaal of je een effen of patroon tapijt mooier vindt

  Er is zoveel keuze als het gaat om tapijten, een effen tapijt biedt meer flexibiliteit voor het interieurontwerp in de kamer, maar een tapijt met een patroon, of het nu gaat om strepen of een bloemmotief, kan zijn eigen unieke ontwerp aan een kamer toevoegen. Je moet dus goed nadenken over het ontwerp van het tapijt dat je op het oog hebt. 

  Denk na over de kamer

  Is het een tapijt voor een slaapkamer? Een woonkamer? Een gang? Elke kamer heeft een andere slijtage en bezoekersaantallen in huis, zo zal een slaapkamer veel minder slijtage vergen dan je hal of traploper. Houd hier dus rekening als je een nieuw tapijt gaat kopen. 

  Kies een ondertapijt

  Ondertapijt zorgt ervoor dat een tapijt goed zit en gelijkmatig slijt, zodat het zo lang mogelijk meegaat. Verschillende soorten ondertapijten kunnen ervoor zorgen dat het tapijt beter aanvoelt als je erop loopt en de warmte- en geluidsisolatie in je huis verbeteren. Als je vloerverwarming onder je tapijt overweegt, is een ondervloer van cruciaal belang, aangezien de samenvoeging van het tapijt en de ondervloer samen laag genoeg moet zijn om de verwarming zo effectief mogelijk te laten werken.  

  Denk aan je kleurenschema

  Is je huis vol grijs? Misschien zou een helder tapijt een vleugje kleur aan de kamer toevoegen? Heb je toekomstplannen voor de kamer, ben je bijvoorbeeld van plan om volgend jaar nieuw behang te plaatsen of van de logeerkamer een werkkamer te maken? Je moet dus goed nadenken over de ruimte als je een tapijt aan wilt schaffen. 

  Neem wat stalen mee naar huis

  Als je eenmaal de kleur en het type tapijt dat je mooi vindt, hebt bepaald, bieden winkels de mogelijkheid om stalen mee naar huis te nemen om uit te proberen in de lichtomstandigheden in je eigen huis. Het komt vaak voor dat klanten een bepaald tapijt in de winkel willen hebben om het thuis te brengen en ontdekken dat het vrij donker is in hun huisverlichting. 

  Bezoek een verkoper

  Soms moet je een product met je eigen ogen zien voordat je het koopt. Dit is vooral belangrijk als het om tapijt gaat, omdat een afbeelding online enigszins verkleurd kan zijn, afhankelijk van je computerscherm. Door naar de winkel te gaan, kun je het tapijt zien en voelen voordat je tot aankoop overgaat. Je kunt dan dus ook nog de stalen mee naar huis nemen. 

  Advertentie