De beste slaapkamertrends van 2023 

Laatst bijgewerkt: 16 januari 2023

Voor velen is de slaapkamer de enige plek waar hij zich kan verbergen voor problemen. We nodigen je uit om erachter te komen wat een echt modieus slaapkamerontwerp in 2023 zou moeten zijn, en om de beste trends te presenteren.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Citroentint 

  Moe van koude tinten? Het trendy slaapkamerontwerp van 2023 kan worden uitgevoerd in een lichtgele citroentint. Dit ontwerp ziet er stijlvol en ongebruikelijk uit. Je kunt de citroenkleur combineren met wit of spelen op het contrast met zwart. Het wordt niet aanbevolen om andere felle kleuren toe te voegen. De slaapkamer is immers niet de ruimte waar je het momenteel modieuze Maximalisme kunt toepassen. Er zijn echter ook uitzonderingen. De meest gewaagde kunnen combinaties van citroen met Neomint gebruiken. Dergelijke nieuwe slaapkamerontwerpen voor 2023 passen bij mensen die niet bang zijn om te experimenteren. In dit geval zou de belangrijkste tint citroen moeten zijn, en het is beter om Neomint als extra te gebruiken. Een paar sierkussens in deze kleur, een wandpaneel, een kledingkast, etc. zijn bijvoorbeeld voldoende.

  Minimalisme 

  Niemand zal beweren dat de hoofdrichting van modern interieurontwerp minimalisme is. Deskundigen zijn het er echter over eens dat de trend volgend jaar een slaapkamerinterieur uit 2023 met grunge-elementen zal zijn. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een rommelig ontwerp. Dit moet echter niet letterlijk worden genomen. Een slaapkamerinterieur in 2023 creëren is geen goedkoop genoegen. Zichtbare eenvoud en zelfs een soort “verwoesting” worden gecreëerd met behulp van dure afwerkingsmaterialen, textiel van goede kwaliteit en houten meubels.

  Wanddecoratie

  Wanddecoratie in de grunge-stijl moet de afwezigheid ervan nabootsen. Dit is vrij in overeenstemming met de filosofie van deze ontwerprichting. Historisch gezien ontstond Grange immers nadat de rijke Parijse bourgeoisie naar provinciale verlaten aristocratische landgoederen was verhuisd. Omdat ze geen gasten buiten de stad zouden ontvangen, voerden veel voormalige Parijzenaars geen reparaties uit. Ze brachten alleen meubels en luxe textiel mee uit hun grootstedelijke appartementen. Bij het creëren van een grunge modern slaapkamerinterieur in 2023, kun je een speciaal behang gebruiken. Ook andere soorten wanddecoratie horen een plek te krijgen in je slaapvertrek. 

  Roze en paars

  Nee, nee, dit is geen opzichtig barbie-achtig interieur of een glamoureus boudoir in de stijl van de jaren negentig. Ontwerpers stellen voor om het monochrome ontwerp van de slaapkamer uit 2023 aan te vullen met heldere accenten van mauve of fuchsia. Ze passen goed bij grijs en nog beter bij zilver. Dit kleurenschema past bij een luxe ontwerp met kenmerken van het neoclassicisme. Een bed met roze-lila textiel tegen een achtergrond van behang met zilverkleurig textiel en enorme spiegels ziet er bijzonder prachtig uit.

  Verlichting

  Ontwerpers hebben lang geleden licht tot een van de hulpmiddelen gemaakt voor het in zones onderverdelen en decoreren van ruimte. Het slaapkamerontwerp van 2023 omvat een verscheidenheid aan verlichting. Dit kunnen plafondkroonluchters zijn, inbouwlampen, etc. Een interessant kenmerk is het gebruik van LED-strips rond de hele omtrek van het plafond en elk van de muren. Je verhoogt dus visueel het plafond en verplaatst de muren uit elkaar.

  Advertentie