De beste Nederlandse steden om te wonen 

Laatst bijgewerkt: 4 oktober 2023

Nederland is een van de beste keuzes voor expats en reizigers. Het land heeft vriendelijke mensen en spreekt ook vloeiend Engels. Sommige steden zijn meer verstedelijkt dan andere steden in Nederland. Alle steden in Nederland hebben verschillende levensstijlen te bieden. Als je binnenkort verhuist naar Nederland met behulp van de experts van Viisi Expats, vind je hier onze beste plekken om te wonen in Nederland.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Rotterdam

  Rotterdam heeft een moderne uitstraling en staat bekend om zijn strakke architectuur. Het is de op een na grootste stad van het land en heeft een enorme zeehaven. De stad trekt een groot aantal werknemers uit verschillende delen van de wereld aan. In de trendy foodscene kun je verschillende etenswaren proberen. Er zijn overvloedige parken en groene ruimtes waardoor je je altijd fris voelt. Het kan lastig zijn om woonruimte te vinden in het centrum van de stad, omdat het aanbod laag is en de huurprijzen hoog. Rotterdam Noord is een van de beste buurten voor gezinnen en professionals die op zoek zijn naar een rustige levensstijl.

  Amsterdam

  Amsterdam is een van de grootste steden van Nederland. Het heeft een rijke culturele mengpot en telt meer dan 180 nationaliteiten. Deze stad is een van de beste plekken om te wonen in Europa. Het is een typisch Nederlandse stad met pittoreske grachten. Je kunt ook grote en hoge gebouwen met beroemde gevels spotten. Het is een levendige stad en overal in de stad zie je mensen fietsen. Er zijn genoeg dingen die je kunt doen in Amsterdam. Er zijn veel mooie parken, coffeeshops en cafés verspreid over de stad. De stad heeft een rijke cultuur en musea liggen vlak voor de deur. Er is ook een legendarisch nachtleven dat je de hele tijd zal vermaken. Wil je een huis kopen in de Nederlandse hoofdstad? Gebruik dan het hypotheek advies Amsterdam

  Eindhoven

  Eindhoven is het moderne centrum van Nederland. Deze stad is de groenste van de grote Nederlandse steden. Bijna een derde van de openbare ruimte in de stad bestaat uit parken. Het is de thuisbasis van de langste café- en barstraat. Het Stratumseind, Eindhoven is een van de beste plekken voor mensen die graag genieten van een pint of twee. Als je een digitale nomade bent, dan is er een nabijgelegen luchthaven in de buurt van de stad. Dit is een enorm gemak voor iedereen die van reizen houdt. Eindhoven Airport biedt goedkope luchtvaartmaatschappijen en maakt reizen gemakkelijk en betaalbaar.

  Den Haag

  Utrecht is een fascinerende middeleeuwse stad. Het lijkt alsof de stad uit een sprookje is voortgekomen. De stad bestaat uit prachtige oude huizen en bruggen. Als je op zoek bent naar een historische stad, dan is Utrecht de perfecte plek voor je. Het wordt vaak het ‘Klein Amsterdam’ genoemd en het is er altijd druk. De stad heeft een universiteits- en levendige studentencultuur en er is ook een sterke restaurantscene in de stad. 

  Groningen

  Groningen is een van de oudste steden van Noord-Nederland. Het is een kleurrijk juweeltje en heeft een enorme studentenpopulatie. De accommodatie op de locatie is beschikbaar tegen een betaalbare prijs. Deze stad heeft het hele jaar door een bloeiende kalender met culturele evenementen. De stad heeft een gezond studentenuitgaansleven en is een minder Engelsvriendelijke stad. Het ligt op 2,5 uur rijden van Amsterdam met de trein en biedt gemakkelijke verbindingen met andere steden. 

  Advertentie