Badkamerkaptafels maken een modieuze comeback

Laatst bijgewerkt: 1 oktober 2021

Eigenlijk kan er geen enkele vrouw zonder badkamerkaptafel. Tegenwoordig heeft iedere vrouw gemiddeld 16 schoonheidsproducten in gebruik. Per dag besteden vrouwen ongeveer 55 minuten aan hun uiterlijk. Omdat elke vrouw zich nou eenmaal graag mooi en zeker wil voelen, wordt daar veel geld en tijd aan besteed. Dit is dan ook precies de reden waarom je als vrouw gewoon niet zonder kaptafel kan. En waar kan je die nu beter zetten dan in de badkamer?

Met een badkamerkaptafel heb je plek voor al je schoonheidsproducten. Aangezien je toch bijna een uur per dag met je uiterlijk bezig bent, kan je dat beter zo comfortabel mogelijk doen ook. Er is een reden dat de kaptafel bij vrouwen zo ontzettend populair is.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waar komen badkamerkaptafels vandaan?

  We gaan er geen uitgebreide geschiedenis van maken, maar we houden het alleen bij de belangrijkste feiten. Vrouwen zijn door de eeuwen heen altijd al bezig geweest met hun uiterlijk.  Een paar belangrijke voorbeelden uit de geschiedenis zijn Cleopatra, koningin Marie-Antoinette van Frankrijk en natuurlijk de bekende filmster Greta Garbo.

  Ook al bestond er in hun tijd nog geen sociale media, toch was het ook in die tijd voor vrouwen al belangrijk om gezien te worden. Daarom werden hun schoonheidsproducten in kleine doosjes gestopt. Deze doosjes werden na verloop van tijd steeds groter. De reden dat vrouwen hun schoonheidsproducten in doosjes stopten was omdat ze hun beautygeheimen niet zomaar aan iedereen prijs wilden geven. Dit was dan ook precies de reden waarom de badkamerkaptafel ontstaan is.

  Badkamerkaptafels zoals wij deze nu kennen zijn uniek te noemen. Kaptafels uit het verleden leren ons alles over de sociale bezigheden en schoonheidsroutines maar ook over de interieurtrends van onze voorouders. Vroeger was het heel gewoon dat rijke vrouwen hun vriendinnen uitnodigden om tijdens een optutritueel wat uren duurde te genieten van elkaars gezelschap. Gelukkig hebben wij daar in deze tijd social media voor. Wij kunnen dat optutten gewoon doen aan badkamerkaptafels.

  In een groot aantal films spelen kaptafels dan ook een grote rol. Dit is ook niet verwonderlijk. Een vrouw die aan een kaptafel zit krijgt een soort van magische uitstraling. Zelfs toen de films nog niet in kleur waren speelden kaptafels er al een grote rol in.

  Tijdloos en prachtig in elke badkamer

  Door de jaren heen hebben diverse modetrends enorme veranderingen doorgemaakt. Het is juist de kaptafel die deze allemaal heeft overleefd. De meeste vrouwen vinden het heerlijk om in een opgeruimde omgeving te leven. Omdat we tegenwoordig een druk bestaan leiden, is het fijn om thuis te komen in een opgeruimd huis zonder rondslingerende spullen. Zonder dingen die je toch nooit gebruikt. Een kaptafel mag daarom in geen enkele badkamer ontbreken. Hij past bij iedere stijl, wat je smaak ook is.

  Badkamerkaptafels kopen

  Met badkamerkaptafels kan je al je schoonheidsverzorgingsproducten netjes bij elkaar bewaren. Hoeveel producten je ook hebt, je kan ze er allemaal in kwijt. Je hebt geen last van rommel in de badkamer en je bent nooit meer iets kwijt. Eindelijk heb je nu meer tijd over voor je dagelijkse schoonheidsritueel.

  Zelf een badkamerkaptafel kopen? Deze koop je tegenwoordig in bijna alle meubelzaken. Liever een badkamerkaptafel met een antieke look? Dan ga je natuurlijk voor een prachtige Franse kaptafel met sierlijke vormen in donker hout. Misschien zelfs met een luxe marmeren blad. Houd wel goed in de gaten dat antieke badkamerkaptafels behoorlijk hoog geprijsd zijn. Daarom kan je misschien beter kiezen voor een model wat meer moderner en tijdloos is.

  Deze badkamerkaptafels passen niet alleen overal bij, ze zijn ook aanzienlijk goedkoper in aanschaf en zijn te koop bij allerlei meubelzaken. Uiteraard kun je ze verwachten bij luxe meubelzaken zoals Fonq of Made. Toch zul je ze ook regelmatig aantreffen voor een mooie scherpe prijs bij de Leen Bakker of Jysk. Ga je op zoek, dan is het aan te raden om ook te zoeken naar make-up tafels. Zo worden ze namelijk ook wel genoemd. De hedendaagse make-up tafel is iets meer gewaagd. Zo kun je kiezen voor een mooie roze tafel met een suède kruk. Erg leuk bij een neutrale witte badkamer of als je juist kleurrijke elementen hebt. Of kies voor een zeer moderne badkamerkaptafel met een strak design in het wit of zwart.

  Iedere badkamer heeft een make-up tafel nodig

  Als vrouw zijnde breng je in je leven nogal wat tijd door in de badkamer. Dus waarom zou dat niet de meest voor de hand liggende plek zijn om je badkamerkaptafel te plaatsen? Ideaal om na een lange dag je make-up eraf te halen voordat je onder de douche of in bad stapt. Ook in de ochtend is de badkamer veel bezocht. Gelukkig hoef je nadat je jezelf hebt verslapen niet naar je schoonheidsproducten te zoeken. Deze liggen netjes opgeborgen in de badkamerkaptafel. Je bent dus geen tijd kwijt aan het zoeken naar die ene lippenstift.

  Badkamerkaptafels kopen doe je dus in de meubelzaak of gewoon online in een betrouwbare webshop. Niet te veel geld uitgeven? Kijk eens op Marktplaats of de Facebook verkoophoek. Hier kun je een hoop unieke producten kopen tegen een mooie prijs. Of wacht gewoon tot de eerstvolgende uitverkoop. We houden een overzicht bij van de beste sales. Neem regelmatig een kijkje om direct op de hoogte te zijn van de beste deals.

  Veelgestelde vragen

  Waar kan je badkamerkaptafels kopen?

  Badkamerkaptafels zijn te koop bij een groot aantal verschillende winkels. Je vindt ze bij de bouwmarkt, meubelzaken en warenhuizen. Omdat er zoveel te koop is zit er voor iedereen een badkamerkaptafel tussen die precies aan de persoonlijke wensen voldoet.

  Waar koop ik een goedkope badkamerkaptafel?

  Wel een mooie make-up tafel, maar niet te veel uitgeven? Ze worden gelukkig ook gewoon verkocht bij de voordelige woonwinkels zoals de Jysk of Leen Bakker. Of neem eens een kijkje bij een online verkoop platform of een kringloopwinkel voor een antieke kaptafel.  

  Wat is een badkamerkaptafel?

  Een badkamerkaptafel wordt ook wel een make-up tafel of gewoon een kaptafel genoemd. Deze dient uiteraard wel bestand te zijn tegen waterspetters en vocht. Je plaatst de badkamerkaptafel in de badkamer om er gemakkelijk spullen in op te bergen en om jezelf te verzorgen voor de spiegel. De tafel bestaat uit lades en een spiegel. Meestal voeg je ook een krukje toe.

  Advertentie