Je badkamer vernieuwen met een lager budget: Zo doe je dat!

Laatst bijgewerkt: 28 juni 2023

Wil je graag jouw badkamer vernieuwen en opnieuw inrichten, maar heb je hier niet heel veel geld voor? Dan wordt het misschien wat lastiger, maar het is zeker niet onmogelijk om met een lager budget jouw badkamer opnieuw in te richten. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het aanpakken van je badkamer op een betaalbare en toch effectieve manier!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Stel een duidelijk budget op 

  Voordat je gaat beginnen met het uitzoeken van meubels of andere voorwerpen die je wil aanschaffen voor je badkamer, is het goed om een duidelijk budget op te stellen. Heb je een erg specifiek onderdeel nodig, zoals een Geberit up320, dan zul je waarschijnlijk een vaste prijs betalen, maar voor andere dingen kun je misschien kijken voor tweedehands opties. Wil je bijvoorbeeld een bepaald meubel of bepaalde decoratieve voorwerpen aanschaffen voor de badkamer, dan kun je dit ook proberen te doen bij winkels die een sale hebben of bij een badkamer outlet. Dat scheelt je vaak wel een hoop geld. 

  Zoek naar goedkopere alternatieven

  Als jij je aan een bepaald budget moet houden, is het goed om slimme keuzes te maken. Een inloopdouche is over het algemeen bijvoorbeeld goedkoper dan een douchecabine, aangezien je maar één douchewand nodig hebt. Een douchebak is dan wel weer goedkoper dan een douchevloer, vooral vanwege de montagekosten. Je kunt ook geld besparen door een complete toiletset aan te schaffen in plaats van alle onderdelen los te kopen. Je zult dan misschien niet altijd precies de stijl krijgen die je wil, maar het scheelt wel in de kosten!

  Koop tegels in de aanbieding

  Tegels voor de badkamer kunnen erg duur zijn, maar ze zijn natuurlijk wel onmisbaar. Gelukkig zijn er goedkope oplossingen, als je de tijd neemt om te zoeken naar aanbiedingen. Denk bijvoorbeeld aan bulk korting of speciale seizoensgebonden aanbiedingen. Ga dus niet te snel akkoord met een bepaalde prijs, maar zoek even door totdat je zeker weet dat je geen goedkopere optie meer gaat vinden. Ook voor de andere badkamerproducten is het verstandig om de prijzen te vergelijken, zodat je niet onnodig veel betaalt. Bij badkamermeubels kan de merknaam ook voor een deel de prijs bepalen, dus bekijk niet alleen de bekende merken. 

  Veelgestelde vragen

  Wat kost een nieuwe badkamer inclusief montage 2023?
  Ga je voor een basic badkamer, dan ben je tussen de 5000 en 7500 euro kwijt. Maar ga je voor een luxe badkamer, dan zullen de kosten al snel boven de 10000 euro uitvallen.

  Hoe kun je het beste een kleine badkamer indelen?
  Maak keuzes in welke meubels je wel en niet nodig hebt, aangezien niet alles kan passen. Kies daarnaast voor een badkuip of een douchecabine, niet voor beiden.

  Wat kost een eenvoudige badkamer?
  Een kleine eenvoudige badkamer kost over het algemeen tussen de 3500 euro en 7000 euro. Dit is natuurlijk afhankelijk van welke keuzes je maakt voor de inrichting. 

  Advertentie