5 tips voor een veranda in je tuin 

Laatst bijgewerkt: 11 januari 2023

Veranda’s zijn een perfecte tussenruimte om tijd buiten door te brengen en toch beschermd te zijn tegen onvoorspelbaar weer, of het nu gaat om schadelijke uv-stralen of regenachtige dagen. Het is geen wonder dat mensen nu meer dan ooit kiezen voor deze eigentijdse buitenstructuren. Ook jij kunt je eigen buitenoase hebben door een veranda op Lorangerie.nl te kopen. Lees verder voor onze beste tips over accessoires en het ontwerp van je veranda, ongeacht de stijl van je tuin.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Ruimte voor barbecues en feesten 

  Waarom zou je stoppen met ontspannen als veranda’s ook de perfecte locatie voor openluchtentertainment zijn? Alles wat je nodig hebt is een barbecue, een eetset en een paar gewillige deelnemers en je bent klaar voor de beste zomerbarbecue van het seizoen! Verleng de avond met wat buitenverwarming zodra al het eten gaar is en de barbecue is afgekoeld om je tijd buitenshuis echt te verlengen. En het mooiste is: als het nog warm genoeg is, geniet je al van de koele zomerbries in de avond.

  Groene veranda

  Het toevoegen van planten zoals varens of siergrassen in plantenbakken om van een eenvoudige veranda een groene jungle te maken, helpt om de grens tussen binnen en buiten te vervagen en leven te brengen in wat anders een stilstaande ruimte zou kunnen zijn. Fleur het een beetje meer op met een bistroset voor een gastronomische ervaring in het comfort van je achtertuin. Omringd zijn door groen zou een rustgevende ervaring zijn, dus ga zitten en adem al je nieuwe groen in!

  Klimplanten

  Of je je veranda nu wel of niet wilt gebruiken voor buitenactiviteiten, het is altijd goed voor de plaatselijke fauna om wat planten toe te voegen waar de bijen en vogels van zullen genieten. Klimplanten voegen een geheel nieuwe dimensie toe aan elke structuur en brengen vaak een zachtheid die door de mens gemaakte gebouwen gewoon niet kunnen repliceren. Pak wat blauweregen of kamperfoelie voor een bestuivervriendelijke veranda (of pergola).

  Mooie verlichting

  Potplanten en hanging baskets zijn geweldige toevoegingen aan elke veranda of buitenruimte, maar je kunt ze niet echt in al hun glorie waarderen als je ze in het donker laat wentelen zodra de zon ondergaat. Grijp wat verfijnde buitenverlichting, zoals de hangende tuinlampen op zonne-energie om het hele gebied te accentueren en samen te brengen met licht op de juiste plaatsen. Om al je accessoires bij elkaar te binden, probeer eens een outdoortapijt in zwart en wit. Bovendien kun je precies deze veranda en meubelset pakken om de look na te bootsen!

  Eenvoudig en strak

  Je kunt heel simpel gaan met je veranda-accessoires – een comfortabele rotan meubelset en een paar opvallende plantenbakken die tot de nok toe gevuld zijn met enkele vaste planten, die dat vleugje kleur toevoegen om het geheel bij elkaar te houden. Voor wat extra privacy kun je wat hekwerk plaatsen dat ook dienst doet als een andere plek om plantenbakken tegen te plaatsen. Want laten we eerlijk zijn: je kunt nooit teveel planten hebben!

  Advertentie