5 tips voor het kopen van een nieuwe bureaustoel

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2024

Bureaustoelen vind je tegenwoordig in alle soorten en maten en voor allerlei verschillende doelen. Het kan ook snel in de kosten gaan lopen. Waar moet je op letten bij het kopen van een bureaustoel? In dit artikel geven we je vijf tips voor een bureaustoel kopen.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  1: Wat is het belangrijkst voor jou?

  Iedereen zoekt iets anders in een bureaustoel. Sommige mensen vinden stijl het belangrijkst, voor anderen maakt het niet zoveel uit hoe de stoel eruit ziet, zolang het maar comfortabel zit. Wat vind jij het belangrijkst voor jou bureaustoel? Als je op zoek bent naar iets wat puur praktisch is, kun je de pagina’s met design bureaustoelen overslaan. Maar ook op praktisch vlak is er veel keuze, afhankelijk van wat je allemaal in je bureaustoel wilt hebben. 

  2: Rug of nekproblemen? Ga voor een ergonomische bureaustoel

  Zit jij dagelijks uren achter een bureau en begin je te merken dat je fysieke klachten ontwikkelt? Dan doe je er goed aan om te investeren in een kwaliteit ergonomische bureaustoel. Deze stoelen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden nu meer en meer mensen thuis werken. Een ergonomische bureaustoel is speciaal ontwikkeld om je lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen bij het zitten. Zo garandeer je een correcte zithouding en help je lichamelijke klachten te voorkomen of verminderen. 

  3: Houd vast aan je budget

  Zoals eerder genoemd kom je bureaustoelen tegenwoordig in allerlei soorten en maten tegen. Het keuzeaanbod kan voor veel mensen overweldigend zijn als ze een bureaustoel willen kopen en de prijzen kunnen flink uiteenlopen. Echter, een goede bureaustoel vind je doorgaans voor elk budget. Mits je meer te besteden hebt kun je uiteraard voor meer kwaliteit gaan, maar budget bureaustoelen zijn zeker ook te vinden. Laat je niet gek maken met rare beloftes en allerlei accessoires waardoor je (ver) over je budget gaat.

  4: Controleer of de bureaustoel in hoogte verstelbaar is

  Er is grote kans dat je bureau niet in hoogte verstelbaar is. Daarom is het belangrijk dat je een bureaustoel kiest die juist wel verstelbaar is. Veel bureaustoelen hebben deze functie namelijk niet. Het probleem waar je dan tegenaan loopt is dat je te laag achter je bureau komt te zitten. Dat is niet alleen ongemakkelijk, maar kan ook tot fysieke klachten leiden. Bureaustoelen die in hoogte verstelbaar zijn, zijn wat duurder dan stoelen met maar één hoogte, maar deze extra kosten zijn het zeker waard.

  5: Kwaliteit gaat langer mee

  Het is natuurlijk aantrekkelijk om de kosten voor een nieuwe bureaustoel zo veel mogelijk te beperken. Echter, op termijn kan dit juist duurder uitvallen. Een goede, kwaliteit bureaustoel kan makkelijk jaren meegaan, terwijl goedkope bureaustoelen uit een outlet al snel problemen kunnen gaan vertonen. Als je het geld kunt opbrengen, is het zeker een idee om te investeren in een goede bureaustoel die lang meegaat. 

  Advertentie