4 tips voor het kiezen van een douche die bij jou past 

Laatst bijgewerkt: 21 november 2023

Is je douche aan vervanging toe en kun je wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een nieuwe douche? In dit artikel delen we vier handige tips voor het kiezen van een douche die bij jou past. Lees dus snel verder en ontdek de mogelijkheden!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Tip 1: kies het juiste type douche

  Wanneer het gaat om douches, zijn er twee hoofdtypen verkrijgbaar: inloopdouches en douchecabines. Een inloopdouche is een douche zonder douchedeur, welke je afschermt met douchewanden of een nis. Doorgaans wordt er gekozen voor een moderne douchegoot of drain. Een groot voordeel van dit type douche is dat hij makkelijk toegankelijk is. Bovendien is hij eenvoudig schoon te maken.

  Een douche cabine is een douche die volledig is afgeschermd met douchewanden en een douchedeur. De cabine wordt op een douchevloer of douchebak geplaatst. Een groot voordeel van de douchecabine is dat alle warmte tijdens het douchen in de cabine blijft. Hierdoor ben je niet snel geneigd de warme kraan ver open te draaien, waardoor je kunt besparen op je energierekening. 

  Tip 2: denk aan de afmetingen en vorm

  Douchecabines zijn verkrijgbaar in allerlei afmetingen en vormen. Het is van belang dat je een douchecabine kiest die geschikt is voor de afmetingen van je badkamer. Heb je een kleine badkamer? Dan kun je het beste kiezen voor een vijfhoekige of halfronde douchecabine. Deze kun je namelijk in de hoek van de badkamer plaatsen, waardoor er voldoende loopruimte overblijft.

  Wie voor een inloopdouche kiest, kan de afmetingen voor een groot deel zelf bepalen. Zit de juiste afmeting douche wand er niet tussen? Kies dan voor een inloopdouche op maat, zodat de douche perfect in je badkamer past. 

  Tip 3: overweeg extra’s in je douche

  Wist je dat er verschillende extra’s voor in je douche te kiezen zijn? Zo kun je kiezen voor een handdouche in combinatie met een regendouche of kun je kiezen voor een douchecabine met stoomfunctie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Overweeg dus goed wat jouw persoonlijke wensen en voorkeuren zijn, zodat je straks een douche hebt waarvan je optimaal kunt genieten. 

  Tip 4: vergeet de douchekraan niet

  Het belangrijkste onderdeel van de douche is misschien wel de douchekraan. Zonder water kun je ten slotte niet douchen. Kies voor een douchekraan die past bij de stijl en uitstraling van je badkamer. Idealiter komt de kraan in de douche overeen met de kranen in de rest van de badkamer, zoals de badkraan en wastafelkraan. 

  Wist je dat er ook sets verkrijgbaar zijn? Zo weet je zeker dat alle kranen precies dezelfde kleur hebben en goed op elkaar aansluiten. Lekker handig, dus!

  Advertentie