3 tips om inbrekers te weren

Laatst bijgewerkt: 16 februari 2024

Het is iets dat niemand wil meemaken: inbrekers in je huis. Toch komt het helaas regelmatig voor dat er in woningen of in kantoorgebouwen wordt ingebroken. In de meeste gevallen gebeurt dit als mensen op vakantie zijn of van huis zijn, maar af en toe zelfs gewoon als mensen thuis zijn. Inbrekers hebben gemiddeld slechts 30 seconden nodig om een slecht beveiligde woning in te kunnen. Dat is natuurlijk geen fijn idee, daarom geven we je in dit artikel 3 tips om inbrekers te weren uit jouw woning!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  1. Een intercom- of deurcamerasysteem 

  Een optie die vandaag de dag vaak wordt toegepast, is het installeren van intercom en toegangscontrole systemen. Hiermee kun je bijvoorbeeld zien wie er aan de deur staat als er aangebeld wordt, of je kunt in ieder geval hun stem horen. Zo verklein je de kans dat je de deur openmaakt voor een vreemde of iemand met verkeerde bedoelingen. Mocht je dit willen, dan kun je het systeem ook opnames laten maken van wie er allemaal aan de deur is geweest gedurende de dag, bijvoorbeeld als je niet thuis bent. 

  2. Installeer een draadloos alarmsysteem 

  Een draadloos alarmsysteem kan bewegingen of veranderingen in de omgeving detecteren via sensoren. Mocht er iemand proberen binnen te komen, dan pikken de sensoren dit op en gaat er een alarm af. Er zijn ook alarmsystemen die een melding naar je telefoon sturen bij verdachte activiteiten. Zo weet je wanneer er iets aan de hand is als je niet thuis bent. In sommige gevallen kun je een alarmsysteem uitbreiden met draadloze HD camera sets, zodat je ook kunt zien wat er gebeurt als het alarm afgaat. 

  3. Zorg dat je ramen ook beveiligd zijn

  Het spreekt natuurlijk voor zich dat je wil dat jouw deuren zo goed mogelijk beveiligd zijn tegen inbraak, maar het komt regelmatig voor dat mensen hun ramen helemaal vergeten. Zijn deze niet goed beveiligd, dan is je woning ook kwetsbaar voor inbraak. Inbrekers kunnen proberen het glas van je ramen in te slaan, maar ook om ze open te wrikken. Glas inslaan maakt immers veel lawaai, dat willen ze liever voorkomen. Door speciale raamsloten en magneetcontacten op je ramen te zetten, maak je de kans dat inbrekers je raam open krijgen, zonder alarmmelding al veel kleiner!

  Veelgestelde vragen

  Hoe kun je het beste je huis beveiligen?
  Er zijn vandaag de dag een hoop slimme alarmsystemen die je kunt installeren in je woning. Zo houd je inbrekers buiten en ben je op de hoogte van eventuele verdachte omstandigheden. 

  Welke huizen meeste kans op inbraak?
  Mensen denken vaak dat dure, luxe huizen de grootste kans lopen op inbraak. Maar het zijn juist de ‘normale’ huurwoningen waar het meest wordt ingebroken. Dure huizen hebben immers vaak ook dure alarmsystemen!

  Hoe beveilig ik mijn huis met een camera? 

  Je kunt een HD camera set kopen om rondom je huis op te hangen, zodat je ziet wie er op je terrein komt. Zorg dat je de camera’s goed afstelt.

  Advertentie