Amazon retourneren mei 3rd, 2017 Nugevonden

Amazon retourneren


Home » Artikelen » Amazon retourneren
Amazon retourneren

Amazon retourneren? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel leggen we uit hoe je je bestelling kunt retourneren. Hieronder volgen de stappen.

Amazon retourneren

Stap 1. Ga naar de retourpagina van Amazon.

Stap 2. Klik onder het kopje “Start a return” op “Return items”.

start retour amazon

 

Stap 3. Er verschijnt een inlogvenster. Vul je inloggegevens (e-mailadres of telefoonnummer voor mobiele accounts en wachtwoord) in en klik op “inloggen”. 

inlogvenster amazon

 

Stap 4. Klik op “Return or replace items” bij de desbetreffende bestelling.

te retourneren wohi

 

Stap 5. Kies bij de te retourneren artikelen een reden van retour bij “Choose a reason”, geef eventueel een toelichting bij “Comments” en klik op “Continue”.

reden van retour amazon

 

Stap 6. Kies een vervolgstap wat betreft de terugbetaling, een Amazon Gift Card (tegoed) of Original payment method (terugbetaling via de originele betaalmethode), en klik op “Continue”.

vervolg amazon

Stap 7. Kies (indien sprake van een keus) een wijze van retournering en klik op “Submit”.

submit amazon

Stap 8. Klik op “Print label & instructions” en print het retourlabel uit.

print retourlabel amazon

Stap 9. Je krijgt nu een retourdocument te zien, bestaande uit drie pagina’s, die je uit moet printen, die tevens ook te vinden is in je account onder “Your Orders” of in je e-mail.

Stap 10. Knip op de stippellijn de onderkant van retourdocument pagina 3 af en sluit het samen met de te retourneren artikelen bij de originele verpakking in (niet het bovenste gedeelte) en plak hem goed dicht. 

Black friday 2019 - vrijdag 29 november - Cyber monday 2019 - maandag 2 december

*Voorbeeld retourdocument pagina 3
retourdocument pagina 3 amazon

Stap 11. Knip het vierkant op retourdocument pagina 1 uit en plak het op de buitenkant van het pakket.

*Voorbeeld retourdocument pagina 1
factuur buiten amazon

Stap 12. Vul op het bovenste gedeelte (dat over is) van retourdocument pagina 3 je adres in en plak het op de verpakking, over het etiket waar je adres op vermeld staat. 

Stap 13. Geef het pakket en retourdocument pagina 2 af bij een postkantoor of servicepunt naar keuze, bewaar het verzendbewijs goed.

*Voorbeeld retourdocument pagina 2
retourdocument pagina 1 amazon

Goed om te weten

– Bij Amazon kan je niet met iDeal betalen.
– Bij Amazon worden de verzendkosten bepaald op het moment van de check-out op basis van het aantal items, itemtype, gewicht en de volume van alle artikelen in de winkelwagen.
– Je pakket afhalen bij een filiaal, PostNL punt, Kiala Punt of DHL Parcel punt en dergelijke is niet mogelijk, Amazon bezorgd enkel op thuisadressen. Het is mogelijk om te kiezen voor een afwijkend verzendadres.
– Bij Amazon heb je 30 dagen de tijd om te retourneren. Sommige producten hebben een afwijkend beleid.
– Retourneren bij Amazon is voor eigen rekening, Amazon vergoedt deze kosten niet.
– Indien je retourneert en kiest voor een terugbetaling, ligt het aan je bestelling hoeveel procent van je orderbedrag je terugbetaalt krijgt.
Voor items die in de originele staat geretourneerd worden geldt een terugbetaling van 80% van de prijs.
Voor Cd’s, dvd’s, videobanden, video games, cassettebandjes, of vinyl records die geopend zijn (uit de plastic wrap) geldt een terugbetaling van 50% van de prijs.
Voor items die beschadigd zijn, items waarvan onderdelen ontbreken, items die niet in de oorspronkelijke toestand verkeren, of duidelijke tekenen van gebruik vertonen om redenen die niet te verwijten zijn aan een fout van Amazon.com geldt een terugbetaling tot 50% van de prijs.
Open software om redenen die niet te verwijten vallen aan een fout Amazon.com geldt een terugbetaling van 0% van de prijs.
– Indien je bij je bestelling gratis producten hebt ontvangen en je de bestelling wilt retourneren of een deel van de bestelling, waardoor je niet meer aan de voorwaarden zou voldoen waardoor je de gratis producten gekregen hebt, dien je ook de gratis ontvangen producten te retourneren.

Contactgegevens

Telefoon: 1(888) 280-4331

Amazon ervaringen

Heb jij ervaring met Amazon? Laat dan een review achter voor andere consumenten.

 

[RICH_REVIEWS_SNIPPET category=”page”]

Geef een beoordeling

[RICH_REVIEWS_FORM]