Kies de uitvaartverzekering die bij je past januari 14th, 2017 Nugevonden

Kies de uitvaartverzekering die bij je past


Home » Artikelen » Kies de uitvaartverzekering die bij je past
Kies de uitvaartverzekering die bij je past

Op Ikvergelijk.nu vind je de uitvaartverzekering die het beste bij je past. De belangrijkste aanbieders staan er netjes op een rij, zodat je hun verzekeringen eenvoudig kunt vergelijken met elkaar.

Twee soorten verzekeringen

Uitvaartverzekeringen zijn er globaal in twee soorten: naturaverzekeringen en kapitaalverzekeringen. Bij naturaverzekeringen verzeker je een pakket van diensten dat bij het afsluiten van de verzekering wordt vastgelegd. Nabestaanden hoeven bij deze verzekeringsvorm minder te regelen en hebben minder rompslomp met rekeningen achteraf. Maar het is ook zo dat ze minder keuzevrijheid hebben bij het vormgeven van de uitvaart.

Die keuzevrijheid is er wel bij kapitaalverzekeringen. Met deze verzekeringsvorm bouw je een van tevoren vastgelegd kapitaal op, dat na je overlijden wordt uitgekeerd aan de nabestaanden. Zij kunnen dat geld dan gebruiken om je uitvaart van te bekostigen. Bij een kapitaalverzekering moet je regelmatig nagaan of het op te bouwen kapitaal nog wel voldoende is om een uitvaart van te bekostigen.

Mengvormen en varianten

Er zijn ook verzekeraars die mengvormen en varianten op deze twee soorten aanbieden. Zo wordt bij een naturaverzekering vaak een vrij te besteden bedrag uitgekeerd. Er is ook een kapitaalverzekering waarbij de nabestaanden geen geld in handen krijgen, maar hun kosten kunnen declareren bij de verzekeraar, die het kapitaal beheert. Dit wordt ook wel een natura-sommenverzekering genoemd.

Welke verzekeraars vind je op Ikvergelijk.nu?

Op Ikvergelijk.nu kun je de uitvaartverzekeringen van zes aanbieders met elkaar vergelijken:

  • Ardanta heeft drie uitvaartverzekeringen: het Geld Garant Uitvaartplan, het Geld Geregeld Uitvaartplan en het Zorg Garant Uitvaartplan.
  • Begrafenisbudgetpolis biedt een natura-sommenverzekering aan.
  • DELA heeft drie naturaverzekeringen, waarbij ook een vrij te besteden bedrag wordt uitgekeerd: het Uitvaartplan Basis, het Uitvaartplan Plus en het Uitvaartplan Flexibel. Daarnaast is er het Uitvaartplan Geld, een kapitaalverzekering.
  • Monuta heeft zowel een kapitaalverzekering als een naturaverzekering.
  • Nuvema kent behalve een natura- en een kapitaalverzekering ook een uitvaartdeposito. Daarbij stort je een bedrag op een rekening, waarna er jaarlijks rente bijgeschreven wordt.
  • Yarden heeft een kapitaalverzekering en een natura-sommenverzekering.

Op Ikvergelijk.nu bereken je de premies voor deze verzekeringen en krijg je antwoord op vragen als: kunnen kinderen gratis meeverzekerd worden en tot welke leeftijd moet ik premie betalen. Zo bepaal je eenvoudig welke uitvaartverzekering voor jouw situatie en voorkeuren het meest geschikt is.