Gezellige middag op de kermis van Haarlem maart 6th, 2019 Nugevonden

Gezellige middag op de kermis van Haarlem


Home » Artikelen » Gezellige middag op de kermis van Haarlem

Jaarlijks trekken duizenden Nederlanders naar Haarlem voor een middagje shoppen, een stedentrip of een bezoek aan de kermis! De Haarlem kermis staat als zeer goed bekend onder kermisfanaten. In het voorjaar worden er twee kermissen opgebouwd in het centrum van Haarlem. Je kunt terecht op de Grote Markt om je favoriete attracties te bezoeken, of aan Zaanbos. Het leuke aan de kermissen van Haarlem is het feit, dat ze op elkaar aansluiten. Zo is het gedurende een volledige maand feest in de stad!

Tip: combineer een bezoek aan de kermis van Haarlem met een rondwandeling door het oude centrum van de stad. Haarlem heeft prachtige plekken te bieden, die meer dan het bezoeken waard zijn.

Uitgebreid programma rond de Haarlem kermis

Rondom de kermis van Haarlem worden verschillende andere activiteiten georganiseerd. Het leuke aan de activiteiten is dat ze niet alleen geschikt zijn voor tieners, maar ook voor volwassenen of de allerkleinsten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een van de optredens van lokale artiesten, een heuse Ladies Night of een dag speciaal voor gehandicapten. Ook de Bloemenkermis en Koningsdag zijn twee dagen, die vaak rond de Haarlemse kermis vallen in het voorjaar.

Twee grote kermissen in Haarlem

Zoals eerder beschreven werd, biedt Haarlem niet alleen de kermis op de Grote Markt aan. Ook aan de Zaanbos is een grote kermis te vinden in het voorjaar. Deze kermis sluit aan op de kermis op de Grote Markt, maar is iets verder buiten het centrum gelegen. Net als bij de kermis op de Grote Markt van Haarlem, worden er ook bij deze tweede kermis diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo blijft het leuk om bijvoorbeeld na je studie of werk nog even over de kermis te struinen. De kermissen lopen vaak van april tot begin mei.

Openingstijden en prijzen voor de Haarlemse kermis

De verschillende kermissen in Haarlem zijn gratis te bezoeken. Wanneer je een ritje in een van de vele attracties wilt wagen, dan dien je hier een ticket voor te kopen. De prijs voor deze tickets is sterk afhankelijk van het type attractie waarvoor je kiest. De attracties voor kinderen zijn vaak goedkoper, dan attracties voor volwassenen. Denk bijvoorbeeld aan een achtbaan, een attractie waarbij je van grote hoogte naar beneden stort, enzovoorts.

Black friday 2019 - vrijdag 29 november - Cyber monday 2019 - maandag 2 december

Openingstijden van de Kermis in Haarlem

Openingstijdens voor beide kermissen in Haarlem worden vaak pas kort voor de opbouw hiervan bekend. Over het algemeen gaat de kermis aan de Zaanbos om 14.00 uur in de middag open en zal deze rond 23.00 uur in de avond sluiten. Mocht je op zondag naar de kermis gaan, dan kan dit al vanaf 13.00 uur! Ook de kermis op de Grote Markt gaat al in de middag open, om 12.00 uur. De kermis is van maandag tot en met donderdag tot 23.00 uur geopend. Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je tot 24.00 uur op de kermis terecht. De exacte openingstijden worden gepubliceerd rond de opening van beide kermissen in Haarlem.

Drukte rondom de kermissen in Haarlem

Wanneer je de kermissen in Haarlem wilt bezoeken, doe je er verstandig aan om met het openbaar vervoer te reizen. Het parkeren van een auto zal zeker in het centrum van Haarlem erg lastig zijn. Vanaf het Centraal Station van Haarlem is het circa tien tot vijftien minuten lopen naar de Grote Markt. Voor de kermis aan de Zaanbos dien je iets verder te lopen. Vanaf het Centraal Station in Haarlem is dit circa 25 minuten. Rond de kermis aan de Zaanbos is echter meer parkeergelegenheid te vinden, waardoor je ook met de auto zou kunnen gaan.