Frequent Flyer augustus 30th, 2017 Nugevonden

Frequent Flyer


Home » Artikelen » Frequent Flyer
Frequent Flyer

Zit je regelmatig in het vliegtuig, bijvoorbeeld voor je werk? Dan ben je een zogeheten Frequent Flyer. Maak je gebruik van een Frequent Flyer spaarprogramma, dan kun je als regelmatige vlieger van interessante kortingen en acties profiteren. Meer over de verschillende Frequent Flyer spaarprogramma’s, lees je op deze pagina.

Frequent Flyer: algemene informatie

Een Frequent Flyer is iemand die regelmatig vliegt. Vaak zijn Frequent Flyers mensen die veel moeten vliegen voor hun werk, bijvoorbeeld voor vergaderingen of om producten of diensten te verkopen. Om deze mensen te belonen als trouwe klanten en ervoor te zorgen dat ze steeds weer terugkomen, hebben veel vliegmaatschappijen Frequent Flyer spaarprogramma’s. Met deze spaarprogramma’s profiteren de Frequent Flyers van diverse aantrekkelijke voordelen. Er is overigens niet één Frequent Flyer spaarprogramma, want iedere vliegmaatschappij heeft weer een ander spaarprogramma voor frequente vliegers opgezet.

Met een Frequent Flyer programma kun je bijvoorbeeld punten sparen voor korting op een ticket, een gratis ticket, een gratis upgrade en ga zo maar door. Ook kun je voorrang krijgen bij het toewijzen van stand-by plaatsen en kun je toegang krijgen tot de luxe businessclass-lounges op vliegvelden. Verder mogen Frequent Flyers in sommige spaarprogramma ook gratis bagage met zich meenemen of hoeven ze minder lang te wachten bij de bagagecontrole. Zoals je ziet, profiteer je als Frequent Flyer van vele interessante voordelen.

Black friday 2019 - vrijdag 29 november - Cyber monday 2019 - maandag 2 december

Punten sparen als Frequent Flyer

Om Frequent Flyer te worden, moet je je gewoon aanmelden bij de juiste vliegmaatschappij. Veel mensen denken dat hier allerlei voorwaarden aan verbonden zijn, maar in feite is dit helemaal niet het geval. Je kunt je dus gewoon aanmelden als Frequent Flyer als je dit wil. Om punten te sparen, boek je vluchten bij de betreffende vliegmaatschappij. Zeker intercontinentale vluchten leveren je veel punten op.

Het aantal punten dat je spaart als Frequent Flyer, is afhankelijk van het spaarprogramma waar je aan mee doet, de klasse waarin je vliegt, de vliegmaatschappij waar je mee vliegt en de elite-status die je hebt. Enkele vliegmaatschappijen die Frequent Flyers programma’s aanbieden zijn KLM, Qatar Airways, Alitalia, Lufthansa, British Airways, Turkish Airlines en US Airways.

Punten inleveren als Frequent Flyer

Boek je een vlucht als Frequent Flyer, dan zie je precies hoeveel punten je gespaard hebt. Deze punten kun je vervolgens, als de punten al iets waard zijn, inleveren voor een bepaalde korting of zelfs een gratis vliegticket of gratis upgrade. Bij het boeken van een ticket zie je vanzelf of je voldoende punten hebt gespaard om punten in te wisselen.